5 rosii;
4-5 catei usturoi;
1 vanata mica
2-3 linguri ulei din samburi de srtruguri
busuioc;
2-3 linguri ulei masline;
oregano
paine felii
Preparare:
Rosiile se taie culbulete mici. Vineta se curata, se taie cubulete si se pun cu putina sare. Se lasa la scurs si se ptajeste in putin ulei de seminte de struguri. (nu puneti mult deoarece vinetele isi iau mult ulei). Usturoiul se taie si el marunt. Se pun intru-un bol,toate ingredientele impreuna cu uleiul de masline, busuiocul si oregano, lasandu-se pana inainte sa fie servite.
Toata aceasta compozitie se pune deasupra feliilor de paine prajite.
Pastrav proaspat cu legume la cuptor
Timp de preparare:
1 ora si 10 minute
Ingrediente:
3 buc pastrav proaspat
1 lamaie-zeama
sare si piper dupa gust
100g ciuperci asotrate
2 morcovi
1 dovlecel mic
1/2 ardei gras rosu
½ ardeigras verde
6-7 buchetele brocoli
ierburi aromatice(salvie,roamarin)
1 rosie
100ml vin alb
3 felii lamaie
3linguri ulei de masline
Mod de preparare
Se curata si se spala pestele.Legumele se spala si ele si se taie rondele,ciupercile se pun intregi.Intr-o tava de yena ,se aseaza pestele .Se stropeste pestele cu zeama de lamiae si ulei.Se pun o parte din legume,inclusiv cateva felii de lamaie in burta pestilor.Restul se imprastie uniform in tava pe langa pesti.Se condimenteaza cu condimente speciale pentru peste.Pe suprafata pestilor se aseaza cate o felie de lamaie si rondele de rosii.La sfarsit se pun verdeturile.Se adauga vinul si se da la cuptorul incins la 200gC timp de 20-30 de minute.Pestele trebuie acoperit cu folie de aluminiu.Cand au trecut cele 20 de minute,se indepartaza folia si se mai da la grill circa 10-15 minute pentru a se rumeni.
1 ora si 10 minute
Ingrediente:
3 buc pastrav proaspat
1 lamaie-zeama
sare si piper dupa gust
100g ciuperci asotrate
2 morcovi
1 dovlecel mic
1/2 ardei gras rosu
½ ardeigras verde
6-7 buchetele brocoli
ierburi aromatice(salvie,roamarin)
1 rosie
100ml vin alb
3 felii lamaie
3linguri ulei de masline
Mod de preparare
Se curata si se spala pestele.Legumele se spala si ele si se taie rondele,ciupercile se pun intregi.Intr-o tava de yena ,se aseaza pestele .Se stropeste pestele cu zeama de lamiae si ulei.Se pun o parte din legume,inclusiv cateva felii de lamaie in burta pestilor.Restul se imprastie uniform in tava pe langa pesti.Se condimenteaza cu condimente speciale pentru peste.Pe suprafata pestilor se aseaza cate o felie de lamaie si rondele de rosii.La sfarsit se pun verdeturile.Se adauga vinul si se da la cuptorul incins la 200gC timp de 20-30 de minute.Pestele trebuie acoperit cu folie de aluminiu.Cand au trecut cele 20 de minute,se indepartaza folia si se mai da la grill circa 10-15 minute pentru a se rumeni.
De ziua mea,17.01.2010
Am postat cateva poze cu bunatatile-cum le place fetelor mele sa zica-pregatite.
Oricum,noi nu imbatranim,ne creste valoarea!.Imi place sa cred asta.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)