Tarta Slim cu capsuni

Ingrediente:


Blat:

200g faina 4 linguri zahar

1 lingurita coaja de lamaie rasa

100g unt sau margarina

1 ou 1 plic zahar vanilat

o priza sare

Crema:

3 plicuri gelatina pudra fina

400g branza ricotta(sau dulce)

2 oua

100g zahar

3 linguri smantana

250ml frisca lichida

500g capsuni

sucul de la ½ lamaie

4 linguri zahar



Mod de preparare

Mai intai se framanta aluatul din ingredientele mentionate,se formeaza o bila si se da la frigider pentru 30-40 de minute.Se incinge cuptorul la 200Gc.Apoi se unge o forma de tort cu diametru de 24-26 cm.Se intine aluatul in foaie rotunda,se aseaza in forma si se rpreseaza usor pe marginile formei.Blatul se acopera cu o foie de aluminiu in care se aseaza boabe de fasole.Se lasa la cuptor 15 minute,apoi se scoate folia cu fasole si se mai lasa inca 10-15 minute pana s-a rumenit.

Crema;

Se inmoaie gelatina in apa rece conform instructiunilor de pe pachet.Capsunile se curata,se spala bine,se taie in jumatati si se pun la foc cu 4 linguri de zahar pana ce se topeste zaharul,iar capsunile sau inmuiat,apoi le pasam bine cu blenderul.

Branza se bate bine cu smantana,galbenusurile si zaharul,apoi se adauga zeama de lamaie si se inglobeaza bine capsunile pasate.Se adauga apoi gelatina dizolvata la foc moale si se da la frigider.Cand crema incepe sa se intareasca,se inglobeaza albusurile batute spuma tare si frisca batuta.(Daca folositi frisca naturala adaugati 1 lingura de zahar cand o bateti). Se toarna crema in blatul racit si se lasa la frigider pana ce s-a intarit bine,(circa 3 ore) sa poata fi ornat.

Se orneaza cu fructe proaspete si frisca.

Rulada din muschi de porc

Ingrediente:


1muschiulet de porc

3 fire ceapa verde

4-5 frunze busuioc poroaspat

1 lingura pasta hrean

1 ou

1 lingura pesmet alb

200g carne tocata vita

130g branza gorgonzola sau cascaval

5-6 ciupercute brune

sare si piper dupa gust



Mod de preparare:

Carnea se amesteca cu oul,ceapa tocata marunt,sosul de hrean,pesmetul,busuiocul tocat fin si se asezoneaza cu sare si piper.Se framanta bine pana se incorporeaza toate ingredientele.

Muschiuletul de porc se curata bine de firisoarele de grasime,apoi se taie usor pe mijloc,cu grija sa nu il despicam,apoi se bate bine ca pentru snitel,punand deasupra o folie de plastic.Se bate pana se obtine o felie subtire si uniforma.

Se pune pe masa de lucru o folie de aluminiu,se unge cu ulei de masline se presara sare si piper si 1/2lingurita cimbru proaspat tocat.Se aseaza felia de snitel,iar deasupra se pune carnea tocata,se intinde frumos pe toata suprafata,apoi se pun bucatele de branza la mijlocul ruladei,iar deasupra se aseaza si palariile de la ciupercute.Se ruleaza pe lungime in folia de aluminiu,rasucind bine capetele foliei.Rulada se aseaza intr-o tava in care adaugam 300ml apa.Se da la cuptorul preancins la 230gC pentru 25-35 de minute.Se scoate,se indeparteaza folia de aluminiu si se mai lasa in tava inca 5-10 minute sa se rumeneasca.Se servete cu garnitura din cartofi noi la cuptor,sau dupa preferinta.