Tort cu spuma de capsuni
Ingrediente:
Pentru blat:
100g unt moale
100g zahar
100g faina
1 lingurita praf de copt
1 plic zahar vanilat
O priza sare
2 oua
Pentru spuma:
500g capsuni
4 linguri zahar
1 plic gelatina fina
3 albusuri
125g zahar fin
300ml frisca lichida batuta
2 linguri zahar
Mod de preparare:
Blatul:
Se bate bine untul cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana devine spuma,se adauga faina amestecata cu praful de copt si ouale.Se toarna compozitia intr-o forma de tort cu fundul detasabil,cu diametrul de 26cm,tapetata cu hartie pergament.Se da la cuptorul preancins la 180gC pentru 30 de minute.Se face testul clasic cu scobitoarea.Se scoate blatul din forma si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit complet se taie in jumatate pe orizontala.Se curata forma si se tapeteaza cu folie de plastic alimentara.Se aseaza prima jumatate de blat in forma.
Spuma de capsuni:
Se pun fructele spalate,taiate in doua si curatate de codita intr-o craticioara pe foc mic impreuna cu 4 linguri de zahar.Se tin pe foc pana incep sa fiarba si zaharul s-a totit de tot.Se amesteca totul cu blenderul pana devin ca un piure.Se inmoaie gelatina in 3 linguri de apa rece,apoi se amesteca in piureul fierbinte si se lasa deoparte sa se raceasca.
Se bat albusurile spuma tare ,apoi se incorporeaza zaharul fin 125g,in patru reprize.Se bate pana se obtine o bezea batoasa si lucioasa.Se incorporeaza apoi in piureul racit,iar la sfarsit frisca.(daca folositi frisca naturala adaugati 2 linguri zahar cad o bateti,daca folositi frisca vegetala nu mai puneti zahar).Se toarna compozitia pe blatul din forma deja pregatita,apoi se acopera cu celalat jumatate de blat.Se lasa la congelator 40 de minute pana la 1 ora.Se scote din congelator,se scoate din forma si se inlatura folia alimentara.Se aseaza pe un platou si se decoreaza cu frisca si fructe proaspete.
Pentru blat:
100g unt moale
100g zahar
100g faina
1 lingurita praf de copt
1 plic zahar vanilat
O priza sare
2 oua
Pentru spuma:
500g capsuni
4 linguri zahar
1 plic gelatina fina
3 albusuri
125g zahar fin
300ml frisca lichida batuta
2 linguri zahar
Mod de preparare:
Blatul:
Se bate bine untul cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana devine spuma,se adauga faina amestecata cu praful de copt si ouale.Se toarna compozitia intr-o forma de tort cu fundul detasabil,cu diametrul de 26cm,tapetata cu hartie pergament.Se da la cuptorul preancins la 180gC pentru 30 de minute.Se face testul clasic cu scobitoarea.Se scoate blatul din forma si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit complet se taie in jumatate pe orizontala.Se curata forma si se tapeteaza cu folie de plastic alimentara.Se aseaza prima jumatate de blat in forma.
Spuma de capsuni:
Se pun fructele spalate,taiate in doua si curatate de codita intr-o craticioara pe foc mic impreuna cu 4 linguri de zahar.Se tin pe foc pana incep sa fiarba si zaharul s-a totit de tot.Se amesteca totul cu blenderul pana devin ca un piure.Se inmoaie gelatina in 3 linguri de apa rece,apoi se amesteca in piureul fierbinte si se lasa deoparte sa se raceasca.
Se bat albusurile spuma tare ,apoi se incorporeaza zaharul fin 125g,in patru reprize.Se bate pana se obtine o bezea batoasa si lucioasa.Se incorporeaza apoi in piureul racit,iar la sfarsit frisca.(daca folositi frisca naturala adaugati 2 linguri zahar cad o bateti,daca folositi frisca vegetala nu mai puneti zahar).Se toarna compozitia pe blatul din forma deja pregatita,apoi se acopera cu celalat jumatate de blat.Se lasa la congelator 40 de minute pana la 1 ora.Se scote din congelator,se scoate din forma si se inlatura folia alimentara.Se aseaza pe un platou si se decoreaza cu frisca si fructe proaspete.
Tortelloni alla carne cu sos mamma rossa
Ingrediente:
• 1 pachet tortelloni alla carne
• 2 linguri ulei de masline
• 1 cutie sos de rosii-400g
• 200ml smantana pentru gatit
• 2 catei de usturoi zdrobiti
• busuioc proaspat cateva frunze
• oregano proaspat sau uscat
• sare si piper dupa gust
• parmezan ras sau cascaval
Mod de preparare:
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intr-o craticioara se pun 2 linguri ulei de masline,se adauga usturoiul zdrobit si se lasa 3-4 secunde sa-si lase aroma,apoi se scot.Se adauga sosul de rosii si condimentele.Se lasa sa dea 2-3 clocote,apoi se adauga smantana pentru gatitsi .Se amesteca pana se omogenizeaza,apoi se toarna sosul peste paste.Se servesc fierbinti cu parmezan ras sau cascaval,dupa gustul fiecaruia.
• 1 pachet tortelloni alla carne
• 2 linguri ulei de masline
• 1 cutie sos de rosii-400g
• 200ml smantana pentru gatit
• 2 catei de usturoi zdrobiti
• busuioc proaspat cateva frunze
• oregano proaspat sau uscat
• sare si piper dupa gust
• parmezan ras sau cascaval
Mod de preparare:
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intr-o craticioara se pun 2 linguri ulei de masline,se adauga usturoiul zdrobit si se lasa 3-4 secunde sa-si lase aroma,apoi se scot.Se adauga sosul de rosii si condimentele.Se lasa sa dea 2-3 clocote,apoi se adauga smantana pentru gatitsi .Se amesteca pana se omogenizeaza,apoi se toarna sosul peste paste.Se servesc fierbinti cu parmezan ras sau cascaval,dupa gustul fiecaruia.
Tarta cu crema de vanilie si fructe
Ingrediente
Prntru aluat:
125g unt
100g zahar
1 ou
2 linguri lapte rece
250g faina
o priza sare
Pentru crema:
800ml lapte dulce
3 plicuri zahar vanilat
3 linguri amidon
4 galbenusuri
4 linguri zahar
50g unt
1 plic Tort-Gelee transparent
Pentru decor:
2 pere
1 mango
10-15 capsuni
ananas bucati
Mod de preparare
Se amesteca faina cu zaharul si un praf de sare,se adauga untul taiat cubulete si se amesteca,se adauga oul si laptele rece si se framanta un aluat omogen.Se formeaza o minge si se da la rece pentru 30 de minute. Scoateti aluatul de la frigider si intindeti o foaie rotunda. Asezati-o in forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina.Foaia trebuie sa fie indeajuns de mare pentru a acoperi si peretii formei. Cantitatea de aluat este perfecta pentru o forma cu diametrul de 26 cm. Cu o furculita intepati aluatul din loc in loc.Ca sa nu se arda marginile si ca sa nu se umfle, se acopera cu folie de aluminiu in care se pot pune boabe de fasole.Se da tava la cuptorul preancins la 180gC pentru 20-25 de minute, inainte cu 5 min scoateti folia de aluminiu, sa se coaca un pic mai bine si parte de sus a tartei. Scoateti din cuptor, lasati putin sa se raceasca si il puneti pe un platou .
Intre timp pregatim umplutura.
Intr-o craticioara se pune laptele la fiert.Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana isi dubleaza volumul,se adauga apoi amidonul,se omogenizeaza.Se toarna laptele fierbinte peste crema de oua.Se pune inapoi pe foc si se amesteca continu pana se ingroasa,se ia de pe foc si se adauga untul,amaestecand pana de topeste.Se lasa sa se raceasca.Apoi se umple tarta cu crema si se orneaza in functie de preferinta.La final se toarna gelatina pregatita conform indicatiilor de pe pachet.Se lasa la rece inainte de a fi servita.
Prntru aluat:
125g unt
100g zahar
1 ou
2 linguri lapte rece
250g faina
o priza sare
Pentru crema:
800ml lapte dulce
3 plicuri zahar vanilat
3 linguri amidon
4 galbenusuri
4 linguri zahar
50g unt
1 plic Tort-Gelee transparent
Pentru decor:
2 pere
1 mango
10-15 capsuni
ananas bucati
Mod de preparare
Se amesteca faina cu zaharul si un praf de sare,se adauga untul taiat cubulete si se amesteca,se adauga oul si laptele rece si se framanta un aluat omogen.Se formeaza o minge si se da la rece pentru 30 de minute. Scoateti aluatul de la frigider si intindeti o foaie rotunda. Asezati-o in forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina.Foaia trebuie sa fie indeajuns de mare pentru a acoperi si peretii formei. Cantitatea de aluat este perfecta pentru o forma cu diametrul de 26 cm. Cu o furculita intepati aluatul din loc in loc.Ca sa nu se arda marginile si ca sa nu se umfle, se acopera cu folie de aluminiu in care se pot pune boabe de fasole.Se da tava la cuptorul preancins la 180gC pentru 20-25 de minute, inainte cu 5 min scoateti folia de aluminiu, sa se coaca un pic mai bine si parte de sus a tartei. Scoateti din cuptor, lasati putin sa se raceasca si il puneti pe un platou .
Intre timp pregatim umplutura.
Intr-o craticioara se pune laptele la fiert.Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana isi dubleaza volumul,se adauga apoi amidonul,se omogenizeaza.Se toarna laptele fierbinte peste crema de oua.Se pune inapoi pe foc si se amesteca continu pana se ingroasa,se ia de pe foc si se adauga untul,amaestecand pana de topeste.Se lasa sa se raceasca.Apoi se umple tarta cu crema si se orneaza in functie de preferinta.La final se toarna gelatina pregatita conform indicatiilor de pe pachet.Se lasa la rece inainte de a fi servita.
Pateuri cu branza
Ingrediente:
1 pachet aluat de foitaj
500g branza telemea
2 oua intregi
2 linguri gris
2 linguri smantana
1 ou pentru uns
susan alb si negru
Mod de preparare
Amestecam branza(eu am folosit telemea de capra) cu ouale,adugam smantana si grisul si amestecam bine pana devine o pasta omogena.
Se portioneaza foile in patrate egale si pe fiecare partat se pune o lingurita plina de branza.Se impacheteaza patratele rezultand niste triunghiuri,pe care le lipim sa nu iasa compzitia afara,ungand cu putin ou batut marginile laterale,apoi presam usor cu degetele marginile.Pe deasupra le ungem cu ou batut si presaram susan alb si negru pentru contrast.Pateurile astfel pregatite sa aseaza intr-o tava tapetata cu hartie pergament si se dau la cuptorul preancins la 200gC pana se coc.
1 pachet aluat de foitaj
500g branza telemea
2 oua intregi
2 linguri gris
2 linguri smantana
1 ou pentru uns
susan alb si negru
Mod de preparare
Amestecam branza(eu am folosit telemea de capra) cu ouale,adugam smantana si grisul si amestecam bine pana devine o pasta omogena.
Se portioneaza foile in patrate egale si pe fiecare partat se pune o lingurita plina de branza.Se impacheteaza patratele rezultand niste triunghiuri,pe care le lipim sa nu iasa compzitia afara,ungand cu putin ou batut marginile laterale,apoi presam usor cu degetele marginile.Pe deasupra le ungem cu ou batut si presaram susan alb si negru pentru contrast.Pateurile astfel pregatite sa aseaza intr-o tava tapetata cu hartie pergament si se dau la cuptorul preancins la 200gC pana se coc.
Chec cu mac si visine
Ingrediente:
200g unt
200g zahar
4 oua
200g faina
2 plicuri zahar vanilat
o priza sare
1 lingurita praf de copt
4 linguri mac
200g visine
½ lingurita coaja rasa de lamaie
Mod de preparare
Se bate bine untul cu sarea,vanilia si zaharul pana devine o crema pufoasa si zaharul s-a dizolvat.Apoi se adauga pe rand galbenusirile amestecand bine dupa fiecare,se adauga faina amestecata cu praful de copt,iar la sfarsit albusurile batute spuma tare,amestecand usor in compozitie de jos in sus.Se ia o treime din aluat si se inglobeaza macul.Aluatul alb se aseaza intr-o forma de guguluf,sau chec,unsa bine si tapetata cu faina,apoi se toarna compozitia cu mac si se niveleaza.Visinile curatate de samburi si scurse bine(eu am folosit congelete)se tavalesc putin prin faina si se aseaza usor in aluat.Se da forma la cuptorul preincins la 180gC pentru 35-40 de minute.Se scoate,se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.
200g unt
200g zahar
4 oua
200g faina
2 plicuri zahar vanilat
o priza sare
1 lingurita praf de copt
4 linguri mac
200g visine
½ lingurita coaja rasa de lamaie
Mod de preparare
Se bate bine untul cu sarea,vanilia si zaharul pana devine o crema pufoasa si zaharul s-a dizolvat.Apoi se adauga pe rand galbenusirile amestecand bine dupa fiecare,se adauga faina amestecata cu praful de copt,iar la sfarsit albusurile batute spuma tare,amestecand usor in compozitie de jos in sus.Se ia o treime din aluat si se inglobeaza macul.Aluatul alb se aseaza intr-o forma de guguluf,sau chec,unsa bine si tapetata cu faina,apoi se toarna compozitia cu mac si se niveleaza.Visinile curatate de samburi si scurse bine(eu am folosit congelete)se tavalesc putin prin faina si se aseaza usor in aluat.Se da forma la cuptorul preincins la 180gC pentru 35-40 de minute.Se scoate,se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)