Muschi vita cu sos gorgonzola

Ingrediente:




4 antricoate de manzat

30g unt

250g smantana pentru gatit

2 linguri smantana normala

20g faina

150g branza gorgonzola

sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Antricoatele se taie mai gros si se fac la gratar,sau la tigaie in putin unt.

Separat se face sosul:se topeste untul intr-o craticioara, apoi se adauga smantana pentru gatit plus cele 2 linguri de smanta amestecata cu faina,care se adauga in untul topit. Cand este aproape legat sosul, se adauga branza gorgonzola taiata cubulete,se potriveste de sare si piper si se amesteca bine pana se topeste branza.

Se toarna sosul peste antricoatele de manzat.

Se poate folosii la fel de bine si muschiul de vita,care este mult mai fraged.





Se serveste cu legume sote, sau ciuperci la gratar.

Sarmalute din carne de manzat in foi de Stevie

Ingrediente:


1kg carne de manzat

2 linguri orez

2 legaturi ceapa verde

1 legatura marar verde

1 legatura patrunjel verde

2 oua

1 lingura pesmet

1 lingura pasta de tomate

4 legaturi foi de stevie

sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se spala foile de stevie si se oparesc in apa clocotita cu sare 3-4 secunde,apoi se scufunda imediat in apa rece pentru a-si pastra culoare verde.Apoi se indeparteaza cu grija nervurile mai groase. Carnea tocata se amesteca bine cu orezul, ceapa,verdeata, pesmetul,ouale,pasta de tomate si condimentele care va plac.

Se pune cate o lingurita de compozitie in frunza de stevie si se ruleaza de la cotor spre varf, impaturind ca la sarmalele in frunza de vita.Intr-o cratita se pune pe fudul ei cateva frunze de stevie,apoi se aseaza sarmalutele in forma circulara.Vasul cu sarmale se umple cu sosul preparat din apa, si pasta de tomate(sau suc de rosii) pana se umple, se condimenteaza dupa gust si se lasa la fiert la foc mic cca 60 minute, se completeaza cu apa daca mai trebuie.Se servesc cu smantana.