Rasfoind revista Secretele bucatariei,am descoperit o reteta interesanta a lui Jacob Hausmann.Cum aveam mai toate ingredientele,mai putin tija de telina,pe care am inlocuit-o cu un cartof dulce american,am facut aceasta friptura.Sper sa va placa.
Ingrediente:
500g pulpa de vita fara os
3 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
25g unt
sare si piper dupa gust
2 morcovi potriviti ca marime
1 gulie
1 cartof dulce
1 ceapa mai mica
2 cuisoare
250ml vin rosu
1 cutie rosii in bullion(tocate)
300ml supa de carne
nucsoara
Mod de preparare:
Intr-o tigaie mai mare se incinge uleiul si untul.Se prajeste carnea pe toate partile,apoi se adauga morcovii,gulia,cartoful si ceapa taiate cubulete si se prajesc usor langa carne.Se condimenteaza cu sare si piper.Se adauga usturoiul tocat marunt si cele 2 cuisoare.Se stinge cu vin,se da in clocot,se lasa sa fiarba pana se evapora o parte din vin.Se adauga rosiile.Apoi se transfera totul intr-un vas iena,se adauga supa de carne si se da totul la cuptorul preancalzit la 200gC pentru 90 de minute.Vasul trebuie acoperit cu folie de aluminiu.Inainte de servire,se scoate carnea din sos si se lasa la cald.Sosul se trece prin sita,se sa din nou in clocot,se potriveste de sare si piper si nucsoara si se serveste friptura taiata felii alaturi de legume si sos.
Foarte interesanta reteta ta! Cred ca e foarte gustoasa!
RăspundețiȘtergere