Ingrediente:
6 buc.file de somn
3 morcovi taiati julien
1 fir praz taiat rondele
1 vanata mica taiata julien
8 ciuperci champinion taiate felii
1 lingura mustar dijon
½ lamaie,zeama si coaja rasa
1 catel de usturoi ras
2cm hrean ras
100 ml vin alb
1ooml apa
250g smantana pentru catit
sare si piper
4-5 fire cimbru proaspat
4-5 frunze salvie
2 linguri ulei
1 lingutita unt
Mod de preparare:
Intr-o tigaie tip woc se pune uleiul si untul si se pune pe foc mic,cand untul s-a topit se adauga legumele taiate si se calesc 5 minute.Se adauga apoi vinul si apa impreuna cu restul condimentelor,usturoiul,hreanul,mustarul,coaja rasa de lamaie impreuna cu zeama.Se amesteca totul,iar la sfarsit se adauga smantana,se lasa 2 minute pe foc apoi se transfera totul intr-o tava de iena,iar deasupra se pune pestele,se stropeste cu lamaie si se condimenteaza cu sare si piper.Se acopera tava cu folie de aluminiu si se baga in cuptorul preancins la 200gC.pentru 20 de minute.Apoi se scoate folia si se mai lasa 10 minute sa se rumeneasca putin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu