Blat: Ingrediente:
250g piscoturi
150g unt topit
500g piersici din copot
Crema si décor:
30g gelatin pudra
sucul de la 1 portocala mare
4-5 linguri zahar
1-2 plicuri zahar vanilat
2 linguri suc de lamaie
700 g iaurt
400ml frisca lichida
1 plic gelatina portocale (sau 250ml suc portocale si ½
lingurita gelatina pudra)
25g ciocolata amaruie
Mod de preparare:
Se unge cu unt un inel pentru torturi(26cm) si se aseaza pe
un platou de tort tapetat cu hartie de copt.Se zdrobesc piscoturile si se
amesteca bine cu untul topit,apoi se aseaza in forma ,presand bine.Se lasa
piersicile sa se scurga bine.Se repartizaza fructele pe blat.
Pentru crema,se inmoaie gelatina in apa rece.Se incalzeste
sucul de portocala si sucul de lamiae,apoi se dizolva inauntru gelatina.Iaurtul
se amesteca bine cu zaharul si vanilia apoi se adauga gelatina,se lasa cateva
minute sa se intareasca putin,apoi adaugam frisca batuta bine.
Crema se repartizeaza
deasupra piersicilor.Se lasa tortul la frigider sa se intareasca crema.
Pentru prepararea glazurii:, daca aveti o gelatina gata
aromata o pregatiti conform instructiunilor,daca nu,atunci o pregatit asa:
Se inmoaie gelatina in apa rece.Se incalzeste intr-un vas mic
sucul de portocala si se dizolva inauntru gelatina.Se repartizeaza glazura pe
tort si se lasa sa se intareasca.
Se desprinde cu grija hartia de copt,se indeparteaza si se
scoate inelul de tort.
Se orneaza cu felii de
piersica,frisca si ciocloata topita,sau fiecare dupa inspiratie
Ce frumos si bun!
RăspundețiȘtergere