Timp de preparare:
1 ora si 10 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
250g unt
250g zahar
6 oua
500g faina
1 plic praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
0 priza sare
Coaja rasa de la o lamiae
75ml lapte dulce
2 linguri stafide
2 linguri prtocale confiate taiate cubulete(sau ce va place)
2 lingurite cacao
1 forma de guguluf
Pentru uns forma:
1 lingura unt
2 linguri pesmet
Mod de preparare: Se freaca bine untul cu zaharul,vanilia si priza de sare,pana devine o crema spumoasa.Apoi se adauga pe rand cele 6 galbenusuri,amestecand bine dupa fiecare.Se adauga laptele,coaja de lamiae,stafidele si portocalele.Se omogenizeaza bine compozitia,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt,iar la sfarsit albusurile batue spuma tare.Totul se amesteca usor de jos in sus.Se unge forma de guguluf cu unt foarte bine peste tot,apoi se tapateaza cu pesmet.Se toarna trei sferturi din compozitie in forma,iar in restul ramas se adauga cacaoa si se amesteca si se toarna peste crema alba.Cu ajutorul unui bat de frigaruie se fac forme circulare.Se baga prajitura la cuptorul preancalzit la 180gC,pentru 50 de minute.Se incearca cu o scobitoare daca este gata.Se rastoarna pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra,sau se gazureaza cu ciocolata topita.
Multumesc ca m-ai inclus intre prieteni tai. Eu cam tarziu am realizat de acest schimb frumos de retete prin bloguri.
RăspundețiȘtergereGuluful tau arata minunat. Sanda
tare bine arata guguluful! felicitari :)
RăspundețiȘtergereFoarte bun guguluful tau!
RăspundețiȘtergereFolositoare tavi ai primit la concurs!