Pentru blat:
2 oua
125g zahar
50ml ulei
50ml lapte
2 linguri cacao
1 plic hahar vanilat
o priza sare
150g faina
1/2 lingurita coaja rasa de portocala
½ plic praf de copt
Crema de ciocolata amaruie:
200 g ciocolata amaruie topita pe baie de abur
1 lingurita gelatina pudra
200 ml lapte
250 g frisca lichida
lichior de cafea dupa gust
Crema de ciocolata cu ness café:
200 g ciocolata amaruie topita pe baie de abur
1 lingurita gelatin pudra
200 ml lapte
250 g frisca lichida
1 lingurita cu varf de ness cafe
lichior de cafea dupa gust
Crema de ciocolata alba:
200 g ciocolata alba topita
1 ½ lingurita gelatina pudra
125 ml lapte
230 ml frisca lichida
Glazura de ciocolata
250 gr ciocolată amăruie (cel puţin 65-70% cacao)
165 ml frisca lichidă
1 lingura miere
42 gr unt moale
Mod de preparareBlat:
Se bat ouale cu praful de sare,zaharul si vanilia pana ce isi dubleaza voulmul.Se adauga uleiul si laptele,apoi faina amestecata cu cacao,coaja de portocala si praful de copt.Se toarna aluatul intr-o forma de tort (26cm)tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preancalzit la 180gC pentru 30-40 de minute.Se scoate si se lasa la racit.Apoi se taie in doua
Cremele se fac pe rand, inainte de a fi puse pe blat,deoarece necesita timp de intarire.
Crema de ciocolata amaruie:
Se topeste pe baie de abur. Gelatina se pune in lapte si se lasa 5 -10 minut, dupa care se incalzeste un pic.Se imparte ciocolata si frisca in doua parti egale.Jumatate din gelatin se toarna in prima jumatate de ciocolata topita,se adauga lichiorul si frisca batuta.
Spuma rezultata se lasa 5-10 minute la frigider sa se intareasca putin,apoi se toarna pe primul blat.Se lasa la frigider 20 de minute,apoi se scoate se pune al 2 blat,apoi spuma alba,care se face la fel ca cea de ciocolata.Se mai lasa la frigider inca 20 de minute si se pune al treilea strat de ciocolata pregatit la fel ca prima data,numai ca aici se aduga in plus lingurita de ness cafe.La final se imbraca tortul in glazura de ciocolata.Se orneaza dupa preferinta.
Glazura:
Intr-o craticioara se rupe ciocolata in bucati foarte mici,eventual o taiati cu cutitul. Se adauga frisca lichida, mierea si se pune la foc mic pana se topeste ciocolata,amestecand mereu,sa nu o lasati sa fiarba.Cand s-a topit toata ciocolata se pune untul si se da la o parte de pe foc.Se omogenizeaza bine.Se toarna apoi peste tort.Se lasa la figider pana ce se intareste.
un beau gâteau il a l'air délicieux
RăspundețiȘtergerebonne soirée
Priceputo! Ai si incropit de-o reteta! Felicitari!
RăspundețiȘtergerePe blogul meu te asteapta trei premii! Te rog sa treci sa le iei!
RăspundețiȘtergerePe toate sau numai unul, cum vrei tu!
Tortul tau Silvia arata si cred ca este si foarte bun. Daca nu a fost ca celalalt, este ptr. ca asa cum ai remarcat blatul nu a fost ca originalul. "Génoise" la francezi este echivalentul blatului de la noi, la care adaugi creme... fel de fel.
RăspundețiȘtergereDaca vrei pe viitor sa-l mai faci iti dau reteta de blat, luata de pe un site francez: 3 ouă, 60 g făină, 40 g amidon de porumb, 50 g zahăr, 50 gr. unt, 1 tabla de ciocolată, praf de copt.
Te pupik, Sanda
Draga mea Silvioara, nu vin cu vesti bune la tine desi as dori inversul :( am gasit un furum unde se fura cu mare nesimtire si se pare ca este un grup de oameni carora nu le este pasa ca nu le apartin retetele mai mult ca atat ca le si multumeste Adminul siteului pentru retetele postate se pare ca asa e acolo obiceiul sa faca capy-paste si sa se multumeasca reciproc pentru acest fapt rusinos, i-ti dau linkul cu reteta ta 'Tort Dobos' http://kulinaria.md/viewtopic.php?f=15&t=1685 si te pun la curent ca nu poti lua legatura cu adminul siteului pana nu-ti faci un cont cum am facut si eu cand am gasit acolo reteta mea 'Tort lapte de pasare cu cacao' la alta utilizatoare a acelui forum fara obraz ca nu am cuvinte sa-mi exprim supararea :(( eu deja am semnalat despre userul la care am gasit reteta mea ca sa-i blocheze contul si in asa fel sa nu-i mai permita sa posteze retete furate, dar nu sant sigura ca o face cu acordul lui ! si te mai rog sa ai putina rabdare si sa nu bagi comentarii cateva zile la retetele furate, ca le poate sterge acele retete fara urme ca a furat ceva si sa-i scrii doar Adminului sa faca ceva cu acesti useri nerusinosi !
RăspundețiȘtergeresi cea mai mare nesimtire este ca
sant pozele cu semnaturile noastre si nu au fost banate de furt !
Am gasit muuuulte retete furate de pe alte bloguri !
Frumos tortul tau complimenti ciao!
RăspundețiȘtergereInvierea Domnului sa va aduca armonie in casa si in gand, impacare si regasirea intelepciunii in sanul familiei. Hristos a inviat!
RăspundețiȘtergereHristos a Inviat!
RăspundețiȘtergereTe asteapta niste premii la mine!Te pup!