Ingrediente:
200g unt
200g zahar
4 oua
200g faina
2 plicuri zahar vanilat
o priza sare
1 lingurita praf de copt
4 linguri mac
200g visine
½ lingurita coaja rasa de lamaie
Mod de preparare
Se bate bine untul cu sarea,vanilia si zaharul pana devine o crema pufoasa si zaharul s-a dizolvat.Apoi se adauga pe rand galbenusirile amestecand bine dupa fiecare,se adauga faina amestecata cu praful de copt,iar la sfarsit albusurile batute spuma tare,amestecand usor in compozitie de jos in sus.Se ia o treime din aluat si se inglobeaza macul.Aluatul alb se aseaza intr-o forma de guguluf,sau chec,unsa bine si tapetata cu faina,apoi se toarna compozitia cu mac si se niveleaza.Visinile curatate de samburi si scurse bine(eu am folosit congelete)se tavalesc putin prin faina si se aseaza usor in aluat.Se da forma la cuptorul preincins la 180gC pentru 35-40 de minute.Se scoate,se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.
delicios checul, imi place macul si visinele.
RăspundețiȘtergere