Ingrediente:
1,5kg.cartofi galbeni
6 linguri faina
1 ou intreg
1 galbenus
17-20 de prune brumarii
400g pesmet alb
50ml ulei
4-5 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
2 lingurite scortisoara
Mod de preparare:
Se fierb cartofii curatati de coaja si taiati in cuburi in apa cu putina sare. Dupa ce s-au fiert se piseaza cu furculita sau se dau prin masina de tocat,ca la piure. Cand s-au racit ,se adauga oul intreg si galbenusul,se amesteca bine,apoi se adauga faina.Rezulta un aluat nu prea tare.Chiar daca este mai moale nevand multa faina,mie imi plac mai mult,ies mult mai pufoase,iar cand se racesc sunt tot moi si pufoase.Apoi coca se inparte in 17-20 de bucati,sau dupa marimea prunelor.Daca sunt prea mari puneti jumatati.Daca sunt din cele brumarii,se pun intregi.Mie intregi imi place sa le pun. Se curata prunele de samburi si in locul acestora se pune putin zahar,daca prunele sunt acrisoare. Se ia cate o bucata de coca in mana si se intinde un patrat cat sa incapa o pruna. Se rotunjeste in mana astfel incat pruna sa fie uniform acoperita,este bine sa aveti mainie pudrata cu faina sa lucrati mai usor. Se pune la fiert o oala cu apa si sare,cat sa acopere galustele,si cand clocoteste se pun galustile si se lasa sa fiarba bine,circa 15-20 de minute,pana se ridica la suprafata.Se scot cu lingura cu gauri si se tavalesc prin pesmet.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins,se toarna tot pesmetul o data si se lasa sa se rumeneasca putin(atentie sa nu se arda),se adauga zahar dupa gust,vanilia si scortisoara.Se tine pe foc circa 5-6 minute,amestecand tot timpul sa nu se arda.
Lipsesti cat lipsesti,dar cand vii,aduci numai bunatati!!!
RăspundețiȘtergereCe dor imi e de galuste cu pruneeee.. si tare bine mai arata ale tale...
RăspundețiȘtergereMimi,ce sa fac,mai pun si eu cate ceva cand nu imi face figuri PC.
RăspundețiȘtergereTe pup.
Felis,ma bucur ca iti place.Sunt preferatele mele.
RăspundețiȘtergereAi facut iar galusti? sau ai postat pe cele facute mai de mult, cand nu mergea Pc-ul?
RăspundețiȘtergereSpune-mi daca mai ai, ca vin imediat.
Mari,le-am facut mai de mult.Dar lasa,ca fac saptamana viitoare din nou si te astept la o portie.Te pup.
RăspundețiȘtergereBuna silvia! am trecut sa-ti atrag atentia ca am gasit o reteta de-a ta furata la un concurs pe gatesti-ingenios.ro.E vorba de prajitura sarlota si a fost postata acolo de Catalina Ionela Peleanu:http://www.gatesti-ingenios.ro/Prajitura_sarlota .Eu am sesizat organizatorii in privinta mai multor retete dar nu am primit nici un raspuns pana acum.
RăspundețiȘtergereVio,multumesc mult pentru mesaj.Din pacate am vazut si eu acest lucru.Si nu este singura,sunt in total 4 retete furate si puse in concurs.Am scris si eu organizatorilor,dar nici un raspuns inca de la ei.
RăspundețiȘtergereMersi mult pentru sustinere.