Zdrente de cartofi cu sos de smantana si carne


Ingrediente:
3 cartofi albi fainosi(400g)
100g muschi file porc afumat
1 piept de pui
sare si piper
100g faina
1 ou
1 galbenus
nucsoara si praf de chimen
200ml smantana pentru gatit
100g smantana 10% grasime
4-5 linguri ulei
Mod de preparare:
Se spala cartofii si se fierb in apa cu sare 25 de minute.Se scurg si se lasa sa se racoreasca,se decojesc si se paseaza.Se adauga faina,oul si galbenusul,se condimenteaza cu sare si piper.Se framanta rapid un aluat omogen-daca este prea lipicios se mai adauga faina.Pe o planseta se presara faina,apoi se formeaza rulouri subtiri de aluat,se preseaza putin si se taie felii.Din acestea se rasucesc zdrente sau se pot presa cu furculita,care se pun la fiert intr-o cantitate mare de apa cu sare 5 minute.Se scot cu spumiera si se lasa la scurs.
Se icinge uleiul intr-o tigaie mare,se pune pieptul de pui taiat felii subtiri sa se prajeasca,cand este gata se adauga muschiul file taiat fasii se lasa pana se rumeneste si el.Se adauga zdrentele de cartofi si se calesc impreuna.La final se amesteca cele doua feluri de smantana si se toarna peste amestecul din tigaie,se condimenteaza cu sare,piper,praf de nucsoara si praful de chimen.


Un comentariu: