Ingrediente:
600ml lapte
6 oua
1 baton vanilie
100g zahat
Pentru sos caramel:
200g zahar
2 -3 linguri apa
Mod de preparare:
Mai intai punem laptele la infuzat impreuna cu batonul de vanilie ,dupa ce am scos in prealabil si semintele,pe care le punem si pe ele in lapte.Cand incepe sa fiarba,oprim focul,scoatem batonul de vanilie si il lasam sa se raceasca putin .Amestecam ouale cu zaharul,nu este nevoie sa folositi mixerul.Apoi turnam usor lapetele peste oua, laptele nu trebuie sa fie fierbinte,asta daca nu vrem sa facem omleta.Intr-0 craticioara punem apa si zaharul si le punem la foc pana s-a caramalizat zaharul si obtinem un sirop frumos aramiu.Il turnam intr-0 forma rotunda si il intindem si pe peretii laterali.Apoi turnam peste el laptele amestecat cu oua.Se aseaza vasul intr-o tava mai mare si turnam apa fierbinte pana la jumatatea vasului cu crema.Se introduce la cuptorul incins la 180g pana se coace.Se scoate din cuptor se lasa la racit,apoi se rastoarna pe un platou.
arata minunat, fina si fara gaurele cum patesc adesea :)
RăspundețiȘtergereDelicioasa ! Zau ca nu am facut de mult...mi-ai dat o idee rapida.
RăspundețiȘtergerePentru ca se apropie sarbatorile, iti doresc tie si familiei tale multa sanatate, fericire si doar impliniri !
SARBATORI LUMINATE !
Fie ca Nasterea Domnului sa va lumineze sufletele si casa, sa aveti parte de sanatate, belsug si fericire!
RăspundețiȘtergereCraciun fericit!
Iti urez Craciun Fericit!
RăspundețiȘtergereLa multi ani cu sanatate
Sa aveti belsug, de toate
Bucurii si nestemate
De-acum si mai departe.
Craciun fericit!
RăspundețiȘtergereMulta sanatate si tot ce iti doresti!