Pregatire 15 minute
Coacere 20 minute
Pentru aluat;
5 oua
150g zahar
150 faina
1/2 plic praf de copt
2 linguri caco
o priza sare
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de portocala(otional)
Pentru umplutura;
2 licuri gelatina Dr.Oetker
450g smantana 12% grasime
450g iaurt
300ml frisca lichida
100g zahar
1 plic zahar vanilat
1 cutie compot ananas-450g-
Pentru decor;
50g ciocolata neagra
bucatele de ananas
Blatul;
Se bat oule impreuna cu zaharul,vanilia si o priza de sare pand isi dubleaza volumul.Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao,amestecand usor.(cine doreste poate aduga coaja de portocala rasa)Compozitia se toarna intr-o tava de aragaz,tapetata cu hartie pergament,si se coace in cuptorul preincalzit la temperatura de 180gC,pentru 20 de minute.
Crema;
Intr-un bol se amesteca iaurtul cu smantana,zaharul,vanilia,apoi se adauga gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet.(eu am dizolvat gelatina in zeama de compot-).Apoi se adauga frisca batuta ,amestecand usor de jos in sus.Se lasa la frigider sa se intareasca putin.Se scoate hartia pergament de pe spatele blatului,apoi se pune inapoi in tava.Se scoate crema si se pune jumatate din compozitie pe blat,se niveleaza frumos,apoi se adauga bucatile de ananas,se toarna cealalta jumatate de crema,se intinde uniform,si se lasa la rece pentru 1 ora.Dupa ce s-a intarit crema,se taie prajitura in forma dorita si se decoreaza cu ciocolata topita la bain-marin,iat deasupra se pun bucatele de ananas.
Prăjitura arată mai ceva ca la cofetărie. Şi sunt sigură că e foarte gustoasă!
RăspundețiȘtergereArata super,cat despre gust imi imi pot imagina
RăspundețiȘtergerefelicitari,Vera:)
Daca deschizi o scoala de "prajiturit" sa ma treci de pe acum pe lista. O seara placuta !
RăspundețiȘtergerece bine arata,gustul cred ca-i nemaipomenit
RăspundețiȘtergere