Pentru blat:
2 oua
125g zahar
50ml ulei
50ml lapte
2 linguri cacao
1 plic hahar vanilat
o priza sare
150g faina
1/2 lingurita coaja rasa de portocala
½ plic praf de copt
Crema de ciocolata amaruie:
200 g ciocolata amaruie topita pe baie de abur
1 lingurita gelatina pudra
200 ml lapte
250 g frisca lichida
lichior de cafea dupa gust
Crema de ciocolata cu ness café:
200 g ciocolata amaruie topita pe baie de abur
1 lingurita gelatin pudra
200 ml lapte
250 g frisca lichida
1 lingurita cu varf de ness cafe
lichior de cafea dupa gust
Crema de ciocolata alba:
200 g ciocolata alba topita
1 ½ lingurita gelatina pudra
125 ml lapte
230 ml frisca lichida
Glazura de ciocolata
250 gr ciocolată amăruie (cel puţin 65-70% cacao)
165 ml frisca lichidă
1 lingura miere
42 gr unt moale
Mod de preparareBlat:
Se bat ouale cu praful de sare,zaharul si vanilia pana ce isi dubleaza voulmul.Se adauga uleiul si laptele,apoi faina amestecata cu cacao,coaja de portocala si praful de copt.Se toarna aluatul intr-o forma de tort (26cm)tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preancalzit la 180gC pentru 30-40 de minute.Se scoate si se lasa la racit.Apoi se taie in doua
Cremele se fac pe rand, inainte de a fi puse pe blat,deoarece necesita timp de intarire.
Crema de ciocolata amaruie:
Se topeste pe baie de abur. Gelatina se pune in lapte si se lasa 5 -10 minut, dupa care se incalzeste un pic.Se imparte ciocolata si frisca in doua parti egale.Jumatate din gelatin se toarna in prima jumatate de ciocolata topita,se adauga lichiorul si frisca batuta.
Spuma rezultata se lasa 5-10 minute la frigider sa se intareasca putin,apoi se toarna pe primul blat.Se lasa la frigider 20 de minute,apoi se scoate se pune al 2 blat,apoi spuma alba,care se face la fel ca cea de ciocolata.Se mai lasa la frigider inca 20 de minute si se pune al treilea strat de ciocolata pregatit la fel ca prima data,numai ca aici se aduga in plus lingurita de ness cafe.La final se imbraca tortul in glazura de ciocolata.Se orneaza dupa preferinta.
Glazura:
Intr-o craticioara se rupe ciocolata in bucati foarte mici,eventual o taiati cu cutitul. Se adauga frisca lichida, mierea si se pune la foc mic pana se topeste ciocolata,amestecand mereu,sa nu o lasati sa fiarba.Cand s-a topit toata ciocolata se pune untul si se da la o parte de pe foc.Se omogenizeaza bine.Se toarna apoi peste tort.Se lasa la figider pana ce se intareste.