Bruschete cu Vinete

5 rosii;


4-5 catei usturoi;

1 vanata mica

2-3 linguri ulei din samburi de srtruguri

busuioc;

2-3 linguri ulei masline;

oregano

paine felii



Preparare:

Rosiile se taie culbulete mici. Vineta se curata, se taie cubulete si se pun cu putina sare. Se lasa la scurs si se ptajeste in putin ulei de seminte de struguri. (nu puneti mult deoarece vinetele isi iau mult ulei). Usturoiul se taie si el marunt. Se pun intru-un bol,toate ingredientele impreuna cu uleiul de masline, busuiocul si oregano, lasandu-se pana inainte sa fie servite.

Toata aceasta compozitie se pune deasupra feliilor de paine prajite.

Pastrav proaspat cu legume la cuptor

Timp de preparare:


1 ora si 10 minute

Ingrediente:

3 buc pastrav proaspat

1 lamaie-zeama

sare si piper dupa gust

100g ciuperci asotrate

2 morcovi

1 dovlecel mic

1/2 ardei gras rosu

½ ardeigras verde

6-7 buchetele brocoli

ierburi aromatice(salvie,roamarin)

1 rosie

100ml vin alb

3 felii lamaie

3linguri ulei de masline

Mod de preparare

Se curata si se spala pestele.Legumele se spala si ele si se taie rondele,ciupercile se pun intregi.Intr-o tava de yena ,se aseaza pestele .Se stropeste pestele cu zeama de lamiae si ulei.Se pun o parte din legume,inclusiv cateva felii de lamaie in burta pestilor.Restul se imprastie uniform in tava pe langa pesti.Se condimenteaza cu condimente speciale pentru peste.Pe suprafata pestilor se aseaza cate o felie de lamaie si rondele de rosii.La sfarsit se pun verdeturile.Se adauga vinul si se da la cuptorul incins la 200gC timp de 20-30 de minute.Pestele trebuie acoperit cu folie de aluminiu.Cand au trecut cele 20 de minute,se indepartaza folia si se mai da la grill circa 10-15 minute pentru a se rumeni.

De ziua mea,17.01.2010






Pentru ca a mai trecut un an peste mine,am vrut sa-l sarbatoresc inconjurata de cei dragi.
Am postat cateva poze cu bunatatile-cum le place fetelor mele sa zica-pregatite.
Oricum,noi nu imbatranim,ne creste valoarea!.Imi place sa cred asta.