TORT CIOCO-PIERSICA




Ingrediente pentru blat:6 oua180g zahar130g ciocolata amaruie130g unt la temperatura camerei175g fainao priza sarecoaja zasa de lo o portocala 1 plic zahar vanilatPentru crema:500g piersici din compot125g iaurt125g smantana300ml frisca lichida1 plic zahar vanilat3 linguri zahar1 lingura zeama de lamaie40 ml lichior Amaretto1 plic gelatinaPentru ornat:200ml frisca lichida1 plic intaritor frisca50g ciocolata rasa3 jumatati de piersicaBlatul:Se unge o forma de tort cu diametrul de 26 cm.Se incinge cuptorul la 180gC.Se amesteca untul moale cu 100g zahar,sarea,zaharul vanilat si coaja de portocala,apoi se adauga pe rand cele 6 galbenusuri.Ciocolata se topeste la microunde si apoi se inglobeaza in crema de unt,se adauga faina si la sfarsit albusurile batute bine cu restul de zahar(80g).Se toarna compozitia in forma de tort si se baga la cuptor pentru 35-40 de minute.Se incerca cu scobitoarea.Se scoate si se lasa la racit.Apoi se taie in doua si se insiropeaza cu sucul de la compotul de piesici,dar nu prea mult.Intre timp se pregateste crema:Intr-un bol se amesteca iaurtul cu smantana,zeama de lamaie si 3 linguri de zahar,apoi se adauga gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet.(eu am dizolvat gelatina in putina apa plus zeama de compot-4-5 linguri).Apoi se adauga frisca batuta ,amestecand usor de jos in sus.Se lasa la frigider sa se intareasca.Se taie cubulete piersicile(mai putin 3-4 jumatati care se pastreaza pentru ornat),peste care se adauga lichiorul,se lasa 10-15 minute sa intre lichiorul in ele.Se scoate crema si in trei sferturi din ea se adauga cubuletele de piersica scurse de zeama.Pe primul blat se aseaza crema cu piersici se pune al doile blat si se imbraca cu restul de crema.Tortul se finiseaza cu restul de frisca(200ml)batuta bine cu intaritorul.Se orneaza cu felii de piersica si ciocolata rasa.Se lasa la rece cel putin 2 ore