Premiu de la Medi

Acest premiu l-am primit de la Medi.Cu Medi in bucatarie.Careia ii multumesc frumos.
Acest buchet imi aminteste de frumosii trandafiri pe care i-am primit de ziua mea.

Tarta cu crema de vanilie

Ingrediente:


Pentru aluat:
350g faina
100g zahar
250g unt rece
1 ou
1 limgura apa rece
o priza sare
Pentru crema:
500ml lapte
200ml frisca lichida
8 galbenusuri
3 plicuri zahar vanilat
8 linguri zahar
2 linguri faina
3 linguri amidon de porumb

Pentru decor:
6 mere
1 lamaie,zeama
300ml apa
3 linguri zahar
½ lingurita scortisoara

Mod de preprare:

Pentru blat:

Se framanata un aluat potrivit de tare din toate ingredientele.Se formeaza o bila si se infasoara in folie de plastic si se da la rece pentru 1 ora.
Se unge o tava de tarta cu diametru de 26-28cm cu unt si tapetata cu faina,se intinde aluatul pe fundul formei si se preseaza bine cu mana pe peretii formei si se lasa la rece.
Merele se taie in felii foarte subtiri.Intr-o cratita se pune la fiert apa,zaharul si se lasa sa dea un clocot,se opreste focul,apoi se adauga zeama de lamaie si scortisoara,apoi se pun feliile de mere.Se las 2-3 minute se scot si se lasa la scurs.Dar cu grija sa nu rupeti feliile.

Crema:
Se amesteca toate ingredientele, si se toarna compozitia peste aluatul de tarta.Se baga forma la cuptorul preancins la 180gC,pentru 15-20 de minute.Apoi se scoate si se aseaza feliile de mere in forma de floare,sau cum va place,si se mai baga la cuptor pentru 25 de minute la foc mic.


































































































































































































































.









..

TOCANITA DE CIUPERCI

Timp de preparare:


50 de minute

Ingrediente:

500g ciuperci pleurotus

500g ciuperci champinion

3 cepe rosii

4-5 catei de usturoi

300g carnati semiafumati

2-3 linguri ulei de masline

2 linguri pasta de tomate

sare si piper dupa gust

putin ienibahar macinat

1 legatura marar verde

Mod de preparare:

Intr-o cratita se pune uleiul ,apoi se aseaza pe foc.Se taie carnatii rondele si se calesc.

Ceapa se taie rondele si se adauga in cratita peste carnati.

Se condimenteaza cu ienibahar,sare si piper si se caleste timp de 5 minute.

Se adauga 2 pahare de apa, si se lasa sa fiarba pana ce se topeste bine ceapa.Apoi se adauga ciupercile taiate ,si se mai lasa la foc 15-20 de minute.Se adauga pasta de tomate si usturoiul tocat marunt.Se mai lasa 5 minute sa fiarba,apoi se adauga mararul proaspat tocat.

Se serveste cu mamaliguta.Sau dupa preferinta, alaturi de pulpe de pui la cuptor.