Lasagnette cu sos de carne


Ingrediente:

300g carne de manzat
250g paste-lasagnette
1 ceapa rosie
4-5 tije telina
1 ardei capia
2 rosii
150ml suc de rosii
2 catei de usturoi
oregano si busuioc-optional
sare si piper
2-3 linguri ulei de masline

Mod de preparare;

Intr-o tigaie woc se pune uleiul la incins,se taie carnea cubulete sau la robot si se pune la prajit,cat sa capete o culoare aurie,apoi se adauga legumele tocate marunt se pune o ceasca de apa si se lasa la foc mic pana se evapora toata apa.Apoi  adaugam sucul de rosii si se condimenteaza dupa gust.Se lasa la foc mic pana ce sosul s-a ingrost.Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet.Se servesc fierbinti impreuna cu sosul de carne si rosii.Cine doreste poate adauga si putin parmezan ras.

Tort cu 2 creme


Ingrediente:

Blat:
8albusuri
230g zahar
230g nuci macinate fin
2 linguri cacao
1 lingura faina
1 lingurita rasa praf de copt
un praf de sare
1 plic zahar vanilat

Crema de ciocolata:
5 galbenusuri
1 ou intreg
150g zahar
250g unt
100g ciocolata neagra

Crema de vanilie:
4 galbenusuri ou
4 linguri amidon de porumb
2 plicuri zahar vanilat
700ml lapte
6 linguri zahar
500ml frisca lichida
1 plic intaritor frisca
1 plic gelatina fina

Sirop:
3-4 lingurite lichior Amaretto

Mod de preparare:
Blat:
Se incalzeste cuptorul la 180gC.Albuşurile de ou se bat spuma tare, adăugând încet zahărul,ca la bezea, apoi se adauga nucile,faina impreuna cu pudra de cacao si praful de copt. Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie pergament.Este bine sa aveti o forma detasabila.Timpul de coacere depinde de cuptorul fiecaruia. Verificaţi dupa 30-40 de minute.Este gata  atunci când scobitoare iese curata.

Crema de ciocolata:
Se topeste mai intai ciocolata la bain-marie,apoi se amesteca in untul frecat spuma.Separat se bat galbenusurile plus oul intreg  cu zaharul,pe foc mic,pana ce amestecul devine ca o crema groasa.Se lasa la rece,apoi se amesteca cate putin in untul cu ciocolata.Se baga crema la frigider pana o vom folosii.

Crema de vanilie:
Se amestecă gălbenuşurile de ou cu zahărul vanilat, zahărul, amidonul de porumb şi cu aproximativ 250ml lapte . Se fierbe restul de lapte, iar cand aproape a dat in fiert, se toarnă în fir subtire amestecul din oua şi se amestecă în mod constant până ce crema s-a ingrosat. Se lasa sa se răcească, apoi se adauga gelatina topita conform instructiunilor de pe pachet,iar la final se adauga treptat frisca.

Asamblare:
Se aseaza blatul intr-o forma cu peretii detasabili.Se pune blatul pe suport,apoi se stropeste cu putin lichior, se pune prima data crema de ciocolata,se intinde uniform,iar peste ea se aseaza crema de vanilie,se niveleaza frumos si se lasa la rece cateva ore,cel mai bin ear fi pana a doua zi.Se scoate apoi din forma se aseaza pe platou si se orneaza cu ciocolata si frisca.