Pui a la Kiev

Timp de preparare:
2 ore, inclusiv cu timpul de racire
Ingrediente:
50g unt,moale
½ lingurita coaja de lamaie rasa
sucul de la ½ lamiae
2 catei de usturoi pisati
1 lingura patrunjel proaspat tocat
1 lingura ceapa verde tocata marunt
sare dupa gust
1 piept de pui mare, fara pielita si dezosat
2 oua
1 lingura apa rece

1 lingura faina

50g pesmet alb

sare si piper dupa gust

ulei pentru prajit
Mod de preparare
Intr-un bol se pune untul, care trebuie sa fie moale, sarea, coaja si sucul de lamiae, usturoiul pisat marunt, ceapa verde si patrunjelul tocat marunt. Se amesteca totul foarte bine. Se pune compozitia pe o folie de plasic alimentar si se ruleaza intr-un sul, apoi se lasa la frigider pentru 30 de minute sa se intareasca bine. Intre timp pieptul de pui se imparte in 4 bucati. Fiecare bucata se bate usor ca la snitele, cu grija sa nu se rupa (este bine sa asezati deasupra puiului o folie de plastic alimentar).

Se scoate untul de la frigider si se imparte in 4 bucati egale.

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust,apoi se pune in centrul fiecarui piept de pui cate o bucata de unt. Se ruleaza puiul, indoind marginile in interior pentru a nu se scurge untul. Eventual prindeti si cu scobitori
Oule se bat impreuna cu lingura de apa, sare si piper dupa gust. Mai intai se trece prin faina puiul, apoi prin ou si pe urma prin pesmet, apasand bine. Se mai lasa le frigider pentru 30 de minute, sau la congelator pentru 10 minute. Se scoate si se da din nou prin ou si pesmet.Se pune un strat gros de ulei la incins intr-un ceaun sau vas mai inalt, la 180 g C. Se prajesc timp de 8 minute, pana se auresc frumos. Se scot pe un prosop de hartie sa se scurga de ulei. Se sevesc cu o garnitura de cartofi natur, sau legume.

Rulada cu spanac ciuperci si branza de vaci

Pentru aceasta reteta m-am inspirat din retetele lui Medi.
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)


Ingrediente:


450g spanac congelat
500g ciuperci proaspete
350g branza dulce de vaci
2 legaturi ceapa verde
1 legatura marar proaspat
1 legatura patrunjel proaspat
3-4 linguri ulei de masline
5 linguri faina
8 oua
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
 Se lasa spanacul la dezgetat intr-o strecuratoare.Se pune uleiul intr-o tigaie care se pune pe foc,apoi ciupercile de toaca cubulete si se pun la calit ,se adauga spanacul scurs si tocat,verdeata tocata marunt si ceapa verde tocata si ea marunt(eu am folosit doar frunzele verzi de la ceapa)se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se lasa pe foc pana scade toata zeama.Se lasa la racit.Separat de amesteca branza de vaci cu 6 oua si 5 linguri de faina,apoi amestecul de branza se incorporeaza in spanacul cu ciuperci.Se omogenizeaza bine.Se ia o forma rotunda (sau puteti folosi ce forma va place)se tapeteaza cu hartie pergament si se toarna amestecul.Deasupra se toarna 2 oua batute bine.Se da la cuptorul preancins la 190gC pana se rumeneste.Se lasa sa se raceasca,apoi se poate servi. Pofta buna.