PRAJITURA DELICIOASA
Pregatire 15 minute
Coacere 20 minute
Pentru aluat;
5 oua
150g zahar
150 faina
1/2 plic praf de copt
2 linguri caco
o priza sare
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de portocala(otional)
Pentru umplutura;
2 licuri gelatina Dr.Oetker
450g smantana 12% grasime
450g iaurt
300ml frisca lichida
100g zahar
1 plic zahar vanilat
1 cutie compot ananas-450g-
Pentru decor;
50g ciocolata neagra
bucatele de ananas
Blatul;
Se bat oule impreuna cu zaharul,vanilia si o priza de sare pand isi dubleaza volumul.Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao,amestecand usor.(cine doreste poate aduga coaja de portocala rasa)Compozitia se toarna intr-o tava de aragaz,tapetata cu hartie pergament,si se coace in cuptorul preincalzit la temperatura de 180gC,pentru 20 de minute.
Crema;
Intr-un bol se amesteca iaurtul cu smantana,zaharul,vanilia,apoi se adauga gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet.(eu am dizolvat gelatina in zeama de compot-).Apoi se adauga frisca batuta ,amestecand usor de jos in sus.Se lasa la frigider sa se intareasca putin.Se scoate hartia pergament de pe spatele blatului,apoi se pune inapoi in tava.Se scoate crema si se pune jumatate din compozitie pe blat,se niveleaza frumos,apoi se adauga bucatile de ananas,se toarna cealalta jumatate de crema,se intinde uniform,si se lasa la rece pentru 1 ora.Dupa ce s-a intarit crema,se taie prajitura in forma dorita si se decoreaza cu ciocolata topita la bain-marin,iat deasupra se pun bucatele de ananas.
Coacere 20 minute
Pentru aluat;
5 oua
150g zahar
150 faina
1/2 plic praf de copt
2 linguri caco
o priza sare
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de portocala(otional)
Pentru umplutura;
2 licuri gelatina Dr.Oetker
450g smantana 12% grasime
450g iaurt
300ml frisca lichida
100g zahar
1 plic zahar vanilat
1 cutie compot ananas-450g-
Pentru decor;
50g ciocolata neagra
bucatele de ananas
Blatul;
Se bat oule impreuna cu zaharul,vanilia si o priza de sare pand isi dubleaza volumul.Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao,amestecand usor.(cine doreste poate aduga coaja de portocala rasa)Compozitia se toarna intr-o tava de aragaz,tapetata cu hartie pergament,si se coace in cuptorul preincalzit la temperatura de 180gC,pentru 20 de minute.
Crema;
Intr-un bol se amesteca iaurtul cu smantana,zaharul,vanilia,apoi se adauga gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet.(eu am dizolvat gelatina in zeama de compot-).Apoi se adauga frisca batuta ,amestecand usor de jos in sus.Se lasa la frigider sa se intareasca putin.Se scoate hartia pergament de pe spatele blatului,apoi se pune inapoi in tava.Se scoate crema si se pune jumatate din compozitie pe blat,se niveleaza frumos,apoi se adauga bucatile de ananas,se toarna cealalta jumatate de crema,se intinde uniform,si se lasa la rece pentru 1 ora.Dupa ce s-a intarit crema,se taie prajitura in forma dorita si se decoreaza cu ciocolata topita la bain-marin,iat deasupra se pun bucatele de ananas.
PIPET DE PUI CU SOYA SI SOS DE RODII
Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
1 piept de pui dezosat si fara piele
2 linguri sos de soya
2 linguri sos de rodii
2 linguri ulei de susan
sare si piper dupa gust
2 linguri ulei de arahide pentru prajit carnea
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui in bucatele,se pun intr-un caston uleiul de susa,sosul de rodii,sosul de soya si se adauga bucatelele de pui,se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca bine.Se lasa la macerat pentru 30 de minute.
Intr-o tigaie Woc se pune uleiul de arahide si se lasa pe foc la flacara mare.Dupa ce s-a incins bine se adauga puiul si se prajeste la foc mare timp de 3-4 minute.
Se serveste cu garnitura de orez si salata de varza alba cu marar.Sau orice altceva va place
45 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
1 piept de pui dezosat si fara piele
2 linguri sos de soya
2 linguri sos de rodii
2 linguri ulei de susan
sare si piper dupa gust
2 linguri ulei de arahide pentru prajit carnea
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui in bucatele,se pun intr-un caston uleiul de susa,sosul de rodii,sosul de soya si se adauga bucatelele de pui,se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca bine.Se lasa la macerat pentru 30 de minute.
Intr-o tigaie Woc se pune uleiul de arahide si se lasa pe foc la flacara mare.Dupa ce s-a incins bine se adauga puiul si se prajeste la foc mare timp de 3-4 minute.
Se serveste cu garnitura de orez si salata de varza alba cu marar.Sau orice altceva va place
DORADA LA GRATAR CU LEGUME
Ingrediente:
2 bucati Dorada
sare si piper dupa gust
zeama de lamaie
legume asortate
1 ardei gras
4-5 ciuperci
1 dovelcel mai mic
1 ceapa rosie
Mod de preparare:
Pestele se curata si se spala bine,apoi se usuca cu ajutorul unui prosop de hartie.Se pune gratarul la incins,se aseaza pestele,se condimenteaza cu sare si piper si zeama de lamaie.Se face bine pe ambele parti.Pe gratar langa peste se pune ceapa taiata sa se faca si ea.Coapta pe gratar este forte dulce si gustoasa.Intre timp pregatim legumele:Intr-o tigaie woc se pune putin ulei la incins,apoi adaugam legumele taiate in forma dorita,le facem la flacara mare cateva minute.Se serveste pestele alaturi de garnitura din legume.
2 bucati Dorada
sare si piper dupa gust
zeama de lamaie
legume asortate
1 ardei gras
4-5 ciuperci
1 dovelcel mai mic
1 ceapa rosie
Mod de preparare:
Pestele se curata si se spala bine,apoi se usuca cu ajutorul unui prosop de hartie.Se pune gratarul la incins,se aseaza pestele,se condimenteaza cu sare si piper si zeama de lamaie.Se face bine pe ambele parti.Pe gratar langa peste se pune ceapa taiata sa se faca si ea.Coapta pe gratar este forte dulce si gustoasa.Intre timp pregatim legumele:Intr-o tigaie woc se pune putin ulei la incins,apoi adaugam legumele taiate in forma dorita,le facem la flacara mare cateva minute.Se serveste pestele alaturi de garnitura din legume.
CIOCANELE DE PUI CU SOS
Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
8 ciocanele de pui
400g ciuperci
sare si piper dupa gust
1 lingurita miere
2 lingurite sos Dijonnaise
1 lingura ulei de arahide
1/2 lingurita boia dulce
1 lingura zeama de lamaie
Pentru sos:
2 linguri ulei de arahide
1 lingura de faina
400ml supa de pui fierbinte
sare si piper dupa gust
praf de usturoi dupa gust
150ml smantana pentru gatit Milli
Mod de preparare:
Ciocanelele se spala bine,se curata de piele si se ung cu amestecul facut din miere si sosul Dijonnaise.Apoi se aseaza intr-un vas de yena in care s-a pus 1 lingura de ulei,se condimenteaza cu sare,piper si boia dupa gust.Ciupercile curatate se taie in 4 fiecare si se adauga peste carne imperuna cu zeama de lamaie.Se toarna putina apa,100ml si se dau la cuptorul incins la 230gC pentru 40 de minute.Intre timp pregatim sosul:Intr-o craticioara se pune uleiul sa se incalzeasca,apoi adaugam faina si adaugam treptat supa de pui fierbinte si amesteca bine sa nu se formeze cocoloase.Se condimenteaza cu sare,piper si praf de usturoi.Lasam sa fiarba la foc mic 5 minute,apoi adaugam smantana si mai lasam 2 minute.Se scot ciocanelele din cuptor dupa 40 de minute si se adauga sosul,se mai lasa la cuptor pentru 15 minute.Se serveste cu o garnitura din cartofi natut
1 ora si 15 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
8 ciocanele de pui
400g ciuperci
sare si piper dupa gust
1 lingurita miere
2 lingurite sos Dijonnaise
1 lingura ulei de arahide
1/2 lingurita boia dulce
1 lingura zeama de lamaie
Pentru sos:
2 linguri ulei de arahide
1 lingura de faina
400ml supa de pui fierbinte
sare si piper dupa gust
praf de usturoi dupa gust
150ml smantana pentru gatit Milli
Mod de preparare:
Ciocanelele se spala bine,se curata de piele si se ung cu amestecul facut din miere si sosul Dijonnaise.Apoi se aseaza intr-un vas de yena in care s-a pus 1 lingura de ulei,se condimenteaza cu sare,piper si boia dupa gust.Ciupercile curatate se taie in 4 fiecare si se adauga peste carne imperuna cu zeama de lamaie.Se toarna putina apa,100ml si se dau la cuptorul incins la 230gC pentru 40 de minute.Intre timp pregatim sosul:Intr-o craticioara se pune uleiul sa se incalzeasca,apoi adaugam faina si adaugam treptat supa de pui fierbinte si amesteca bine sa nu se formeze cocoloase.Se condimenteaza cu sare,piper si praf de usturoi.Lasam sa fiarba la foc mic 5 minute,apoi adaugam smantana si mai lasam 2 minute.Se scot ciocanelele din cuptor dupa 40 de minute si se adauga sosul,se mai lasa la cuptor pentru 15 minute.Se serveste cu o garnitura din cartofi natut
Abonați-vă la:
Postări (Atom)