CANNELLONI CU CARNE DE VITA












Timp de preparare:
1 ora si 20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
cantitatile sunt pentru 24 de tuburi.
600 gr.carne de manzat
200 gr.parmezan(eu folosesc mozzarella varianta mai tare)40gr.ulei de masline,20gr.unt+2 luinguri ulei masline
1 ceapa,sare piper.
sos bechamel:40gr.une+2 linguri ulei masline,60 gr.faina,900 mil.lapte,sare,piper,praf de usturoi,un cub delikat vita.
o conserva rosii in bulion.

Mod de preparare: Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa se innmoaie,apoi se adauga carnea si condimentele si un pahar de apa si se lasa la calit pana scade apa.Apoi se adauga 2-3 linguri sos bechamel si2-3 linguri rase de motzzarella si se omogenizeaza.
Sosul se pregateste astfel:intr-o cratita se pune untul +uleiul sa se topeasca,apoi se adauga faina si treptat laptele incalzit si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase,se adauga condimentele si se lasa sa dea cateva clocote.Sosul de rosii se paseaza si se amesteca cu sare,piper si putin zahat si busuioc pentru aroma.
Se pune la foc o cratita cu apa si sare si se da in clocot,se pun cannelloni la oparit circa 4 miune si se scot apoi intr-un vas cu apa rece.Se umple fiecare tub cu carnea de vita.Eu folosesc o punga taiata la varf,merge mai repede.
Intr-o tava se aseaza jumate din sosul de rosii si jumatate de sos bechamel,se pun tuburile in tava asezate frumos,iar la sfarsit se toarne deasupra restule de sos de rosii si sosul bechamel.Se baga tava la cuptor pentru 30 de minute.Se scoate tava si se rade restul de baraza si se mai da la cuptor 10 minute.