Prajitura cu rubarba


Ingrediente:


300g unt sau margarina

300g faina

300g zahar

6 oua

2 plicuri zahar vanilat

o priza sare

1 lingurita praf de copt

7 fire rubarba(660g)

1 lingura zahar brut

Pentru bezea:

4 albusuri

200g zahar

Pentru sos:

2 fire rubarba

4 linguri zahar brut

2 linguri apa

10 capsuni

Mod de preparare:

Rubarba se spala,se trag aschiile,se curata si se taie in bucatele,de marimea dorita.(Se pastreaza 2 tije pentru sos).Se pun intr-un castron si se adauga peste ele 1 lingura de zahar brut.

Se freaca bine untul cu zaharul,sarea si vailia pana devine ca o spuma.Se adauga cate un galbenus si se freaca bine dupa fiecare,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si la final albusurile batute spuma tare si se amesteca incet de jos in sus.Se tapeteaza tava mare de placinta cu hartie pergament,si se toarna compozitia in ea si deasupra se pun bucatelele de rubarba scurse de suc.Se introduce tava la cuptor sa se coaca la 180gC(cuptorul trebuie incins inainte)pentru 20-25 de minute. Din cele 4 albusuri se prepara o bezea tare.

Albusurile se amesteca mai intii cu un praf de sare, pana devin spumoase. Zaharul se adauga in ploaie si se bat pina au o consistenta tare.Prajitura se scoate din cuptor si se adauga compozitia de bezea. Se mai da inca odata la cuptor pt. un timp de 20 minute.

Sosul:

Cele 2 tije pastrate se taie ,se pun intr-o craticioara cu 4 linguri de zahar si 2 linguri de apa.Se pune la foc mic sa fiarba 5-10 minute,se adauga pentru aroma si dulceaata 10 capsuni taiate in doua.Se lasa pe foc pana ce s-au inmuiat bine,apoi se paseaza cu blenderul pana devine o crema groasa.

Prajitura se serveste alaturi de acest sos putin acrisor.

Muschiulet de porc impletit


Ingrediente:


1 muschiulet de porc

1 carnacior afumat de vita

1 fir de usturoi verde

2-4 bastonase cascaval afumat

3-4 catei de usruroi sau un fir de usturoi verde

sare si piper dupa gust

putin cimbru

2-3 frunze de salvie proaspete

2-3 ace de rozmarin proaspat

1 lingura ulei de masline

Mod de preparare:

Intr-un mojar se pun condimentele si se maruntesc bine impreuna cu uleiul de masline.

Se taie muschiuletul pe lung in doua,fara a se patrunde pana la capatul gros,se lasa 2 cm. Se ia carnaciorul afumat, firul de usturoi si se impleteste o coada,iar prin lateral se adauga bastonasele de cascaval. Se condimenteaza cu amestecul pregatit anterior si se frige pe gratarul incins,pana este rumenit si patruns bine.Sau cine prefera il poate baga la cuptor.Se serveste alaturi de o garniture de cartofi si salata ,sau dupa preferinta.

Flori premii

Am primit niste flori frumoase de la Medi si Mari.

Premii

Am primit niste premii tare frumoade de la diana,careia ii multumes tare mult.
La randul meu le foer cu mare drag lui Medi,Mama lui Alex,Elena si lui Sidy.