Pappardelle cu carne si sos de rosii





Ingrediente:
350g pappardelle proaspete(paste fainoase in forma de pamblica)
200g carne de manzat
2 carnaciori semi afumati
sare si piper dupa gust
400ml suc de rosii
oregano
busuioc-optional-
2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Intr-o tigaie woc se pune uleiul la incins,se taie carnea cubulete si se pune la prajit.Se adauga carnaciorii taiati rondele si se adauga peste carne.Se lasa putin sa se rumeneasca,apoi se adauga sucul de rosii si se condimenteaza dupa gust.Se lasa la foc mic pan ce sosul s-a ingrost.Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet.Se servesc fierbinti impreuna cu sosul de carne si rosii.Cine doreste poate adauga si putin parmezan ras.

Tarte cu crema de vanilie









Pentru aluat:
175g faina
75g unt
75g zahar
3 galbenusuri
1 plic zahar vanilat
o prize sare
Crema de vanilie:
2 galbenusuri
5 linguri frisca lichida
3 linguri zahar
150ml frisca lichida
2 licuri zahar vanilat
Mod de preparare:
Se pune faina intr-un vas se face o gaura in mijloc se adauga o priza de sare, zaharul, zaharul vanilat, untul rece (taiat bucatele mici) si galbenusurile.
Se amesteca bine aluatul si se framanta pana la omogenizare.Impachetati aluatul in folie de plastic si dati-l la frigider cam 20 minute. Dupa ce s-a racit bine,se scoate si se formeaza mici bilute(in functie de marimea formei)care se pun in forme,se preseaza bine pe fundul si marginile formei.Ca sa nu se umfle la copt,se inteapa cu furculita aluatul .Se dau la cuptorul incins la 180 gC pentru 30 de minute.Se lasa sa se raceasca si se scot cu grija sa nu se rupa.
Crema:
Intr-o craticioara se pun cele 3 galbenusuri,zaharul si cele 5 linguri de frisca lichida,se aseaza pe foc mic si se amesteca pana ce sosul se ingroasa.Se lasa la racit si se adauga zaharul vanilat.Separat se bate bine frisca lichida(daca folositi vegetala nu mai adaugati zahar)cu zahar dupa gust.Apoi se amesteca usor in sosul racit.Cu aceasta crema se umplu tartele.Se orneaza cu fructe proaspete sau din compot.Eu am folosit maracuja-fructul pasiunii cele de culoare verde.Este putin mai acrisor,dar are o un parfum si o aroma minunta.

PULPE DE PUI CU SOS DE ARAHIDE







Timp de preparare:
1 ora si 20 de minute
Ingrediente:
5 pulpe de pui
1 carnacior semi afumat
5-6 ciuperci champinion(sau chinezesti)
sare si piper dupa gust
1 mana de arahide prajite
4-5 catei de usturoi tocati marunt
Pentru sos:
1 lingura unt de arahide
1 lingurita ulei de susan
2 linguri sos de soia dulce
1 lingura miere
un praf de sare si unul de piper
Mod de preparare:
Pulpele de pui se spala,apoi se aseaza intr-o tava de iena,sau ce vreti.Se condimenteaza cu sare si piper,se adauga cateii de usturoi taiati marunt,carnatul taiat bucatele si ciprecile taiate in patru.Apoi se pregateste sosul ,amestecand toate ingredientele la un loc si il diluam cu 200ml de apa.Turnam sosul peste pulpe,adaugam si arahidele,apoi acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preancalzit la 200gC pentru 30 de minute.Apoi scoatem tava din cuptor,dam folia la o parte si mai lasam pulpele inca 15-20 de minute sa se rumeneasca frumos.Se pot servi cu o garnitura de taitei din faina de orez,orez simplu sau cartofi natur.Dupa preferinta.