Crema de iaurt si smantana


Ingrediente:
450g smantana 10%grasime
600g iaurt mai gras(eu am folosit de la Muller)

Mod de preparare:
Se amesteca iaurtul cu smantana intr-un vas pana se omogenizeaza bine,apoi se pune compozitia intr-un tifon sau o plasa deasa,se leaga  cu o sfoara si se lasa la scurs pana a doua zi.Se deface tifonul,crema astfel obtinuta se poate folosii ca atare sau amestecata cu diferite ierburi proaspete,sau o puteti folosii la creme pentru prajituri.Se poate pastra in frigider 4-5 zile.

Este un mod farte bun si simplu de a obtine crema proastata si ieftina facuta in casa.Aceasta reteta am vazut-o intrt-o emisiune Tv.la Anna Olson.

Pulpe de pui in iaurt si condimente Tandoori


Ingrediente:
12 ciocanele de pui
½ zeama de lamaie
1 lingurita Tandoori barbeque masala
150g iaurt

Mod de preparare:
Se face o marinata din iaurt,zeama de lamaie si condimente,in care se pun ciocanele de pui si se lasa la rece pentru cel putin 1-2 ore.Se pun apoi pulpitele de pui intr-o tava cu tot cu sos,acoperim tava cu o folie de aluminiu, si o punem in cuptorul incins pentru 30-35 de minute.Scoatem tava,inlaturam folia de aluminiu si mai punem tava in cuptor pentru inca 15020 de minute pena se rumenescs ciocanelele.Se servesc alaturi da cartofi taranesti,sau orice garnitura va place,impreuna cu salata preferata.

Tandoori barbeque masala,este un amestec de condimente Indiene special pentru pui.Contine:coriandru,turmeric,frunze de schinduf,sare,piper negru,ghimbir uscat,mustar,frunze de dafin,linte,cuisoare,chimen,scortisoara,seminte de cardamom si flori de nucsoara.Aceste condimente le-am gasit in Piata Amzei la un magazin de produse naturiste.Merita sa treceti cand aveti timp pe acolo,gasiti condimente bio si multe alte produse tot bio.