Pentru perisoare
500g peste (eu am folosit salau proaspat,l-am curatat si dezosat,dar se poate folosi orice fel de peste va place)
2 oua
1 ceapa
1lingura orez
1 lingura patrunjel proaspat tocat
1 lingura pasta de tomate
sare si piper dupa gust
1 lingura faina
Zarzavat pentru ciorba
3 morcovi
2 cepe
1 radacina pastarnac
½ telina radacina
1 cartof
2 ardei grasi,1 rosu si 1 verde
1 lingura orez
3 rosii
1l bors
1 legatura leustean proaspat
Preparare:
Se toaca carnea de peste si se amesteca cu ceapa tocata,oua,orezul,pasta de tomate,verdeata si faina.Se framanta bine.Din acest amestec se formeaza mici perisoare care se tavalesc prin faina sa nu se desfaca la fiert.
Se pune o oala la foc cu 2-3 linguri de ulei si se adauga legumele tocate marunt(mai putin rosiile care se pun la foc dupa ce a fiert zarzavatul) si se lasa sa se caleasca cateva minute,se adauga cam 3-4 l de apa.Cand legumele aproape au fiert se adauga orezul si rosiile date pe razatoare,se potriveste de sare si piper.Apoi adaugam perisoarele(eu am pus si cele 2 capatani de peste in ciorba)se mai lasa sa fiarba 15-20 de minute sa fiarba perisoarele,apoi se adauga borsul si se mai lasa sa fiarba 10 minute,apoi punem leusteanul tocat.
Silvioara, este placerea mea de ati lasa un premiu pe care l-am primit si eu de la Lenutica........te rog sa il ridici.
RăspundețiȘtergereSilvioara, este placerea mea de ati darui un premiu pe care si eu l-am primit de la Lenutica..........te rog sa il ridici.
RăspundețiȘtergereCraciun fericit si multa pace si liniste in suflet !
RăspundețiȘtergereCraciun fericit si multa pace si liniste in suflet !
RăspundețiȘtergereCraciun fericit! alaturi decei dragi.
RăspundețiȘtergere