CORABIOARE DE DOVLECEI

Timp de preparare:


1 ora (complexitate redusa)



Ingrediente:

2 dovlecei potriviti

1 litru supa de legume

100g sunca de Praga(sau bacon)

2 fire ceapa verde

100g branza de capra

1 rosie

2 linguri lapte

1/2 lingura patrunjel tocat

1/2 lingura marar tocat

1/2 lingura cimbru tocat

sare si piper dupa gust



Mod de preparare:

Se taie doveleceii in 2 pe lungime si se scoate miezul cu o lingura(cu atentie sa nu se rupa).Se fierb in supa timp de 5 minute.Se lasa la scurs si racit,timp de 15 min.

Se toaca ceapa marunt,sunca se toaca cubulete,rosia decojita se toaca si ea tot cubulete.Totul se amesteca cu branza data pe razatoare,laptele si verdeturile.Se condimenteaza cu sare si piper.Cu aceasta compozitie se umplu dovelceii,care se aseaza intr-o forma termorezistenta unsa cu unt si se dau la cuptorul incins la 200gC pentru 20 de minute.

Un comentariu: