Tort de ciocolata a la Silvia


Am mancat de 1 Martie o felie de Tort de ciocolata Genoise la Geet-Tea.Am tot cauta reteta pe internet,si cum nu am gasit-o am incercat sa il fac din ce am simtit eu ca s-ar potrivii cel mai bine,ca si gustul celui de la local.Singurul lucru care nu a fost la fel,a fost blatul.Dar asta e,a fost tare apreciat de familia mea.Sper sa va placa.


Pentru blat:


2 oua

125g zahar

50ml ulei

50ml lapte

2 linguri cacao

1 plic hahar vanilat

o priza sare

150g faina

1/2 lingurita coaja rasa de portocala

½ plic praf de copt

Crema de ciocolata amaruie:

200 g ciocolata amaruie topita pe baie de abur

1 lingurita gelatina pudra

200 ml lapte

250 g frisca lichida

lichior de cafea dupa gust

Crema de ciocolata cu ness café:

200 g ciocolata amaruie topita pe baie de abur

1 lingurita gelatin pudra

200 ml lapte

250 g frisca lichida

1 lingurita cu varf de ness cafe

lichior de cafea dupa gust

Crema de ciocolata alba:

200 g ciocolata alba topita

1 ½ lingurita gelatina pudra

125 ml lapte

230 ml frisca lichida

Glazura de ciocolata

250 gr ciocolată amăruie (cel puţin 65-70% cacao)

165 ml frisca lichidă

1 lingura miere

42 gr unt moale

Mod de preparareBlat:


Se bat ouale cu praful de sare,zaharul si vanilia pana ce isi dubleaza voulmul.Se adauga uleiul si laptele,apoi faina amestecata cu cacao,coaja de portocala si praful de copt.Se toarna aluatul intr-o forma de tort (26cm)tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preancalzit la 180gC pentru 30-40 de minute.Se scoate si se lasa la racit.Apoi se taie in doua



Cremele se fac pe rand, inainte de a fi puse pe blat,deoarece necesita timp de intarire.



Crema de ciocolata amaruie:



Se topeste pe baie de abur. Gelatina se pune in lapte si se lasa 5 -10 minut, dupa care se incalzeste un pic.Se imparte ciocolata si frisca in doua parti egale.Jumatate din gelatin se toarna in prima jumatate de ciocolata topita,se adauga lichiorul si frisca batuta.

Spuma rezultata se lasa 5-10 minute la frigider sa se intareasca putin,apoi se toarna pe primul blat.Se lasa la frigider 20 de minute,apoi se scoate se pune al 2 blat,apoi spuma alba,care se face la fel ca cea de ciocolata.Se mai lasa la frigider inca 20 de minute si se pune al treilea strat de ciocolata pregatit la fel ca prima data,numai ca aici se aduga in plus lingurita de ness cafe.La final se imbraca tortul in glazura de ciocolata.Se orneaza dupa preferinta.



Glazura:



Intr-o craticioara se rupe ciocolata in bucati foarte mici,eventual o taiati cu cutitul. Se adauga frisca lichida, mierea si se pune la foc mic pana se topeste ciocolata,amestecand mereu,sa nu o lasati sa fiarba.Cand s-a topit toata ciocolata se pune untul si se da la o parte de pe foc.Se omogenizeaza bine.Se toarna apoi peste tort.Se lasa la figider pana ce se intareste.

8 comentarii:

  1. un beau gâteau il a l'air délicieux
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  2. Priceputo! Ai si incropit de-o reteta! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe blogul meu te asteapta trei premii! Te rog sa treci sa le iei!
    Pe toate sau numai unul, cum vrei tu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tortul tau Silvia arata si cred ca este si foarte bun. Daca nu a fost ca celalalt, este ptr. ca asa cum ai remarcat blatul nu a fost ca originalul. "Génoise" la francezi este echivalentul blatului de la noi, la care adaugi creme... fel de fel.
    Daca vrei pe viitor sa-l mai faci iti dau reteta de blat, luata de pe un site francez: 3 ouă, 60 g făină, 40 g amidon de porumb, 50 g zahăr, 50 gr. unt, 1 tabla de ciocolată, praf de copt.
    Te pupik, Sanda

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga mea Silvioara, nu vin cu vesti bune la tine desi as dori inversul :( am gasit un furum unde se fura cu mare nesimtire si se pare ca este un grup de oameni carora nu le este pasa ca nu le apartin retetele mai mult ca atat ca le si multumeste Adminul siteului pentru retetele postate se pare ca asa e acolo obiceiul sa faca capy-paste si sa se multumeasca reciproc pentru acest fapt rusinos, i-ti dau linkul cu reteta ta 'Tort Dobos' http://kulinaria.md/viewtopic.php?f=15&t=1685 si te pun la curent ca nu poti lua legatura cu adminul siteului pana nu-ti faci un cont cum am facut si eu cand am gasit acolo reteta mea 'Tort lapte de pasare cu cacao' la alta utilizatoare a acelui forum fara obraz ca nu am cuvinte sa-mi exprim supararea :(( eu deja am semnalat despre userul la care am gasit reteta mea ca sa-i blocheze contul si in asa fel sa nu-i mai permita sa posteze retete furate, dar nu sant sigura ca o face cu acordul lui ! si te mai rog sa ai putina rabdare si sa nu bagi comentarii cateva zile la retetele furate, ca le poate sterge acele retete fara urme ca a furat ceva si sa-i scrii doar Adminului sa faca ceva cu acesti useri nerusinosi !
    si cea mai mare nesimtire este ca
    sant pozele cu semnaturile noastre si nu au fost banate de furt !
    Am gasit muuuulte retete furate de pe alte bloguri !

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumos tortul tau complimenti ciao!

    RăspundețiȘtergere
  7. Invierea Domnului sa va aduca armonie in casa si in gand, impacare si regasirea intelepciunii in sanul familiei. Hristos a inviat!

    RăspundețiȘtergere
  8. Hristos a Inviat!
    Te asteapta niste premii la mine!Te pup!

    RăspundețiȘtergere