Ciorba de dovlecei

Ingrediente:




3 dovlecei

1 legatura ceapa verde

1 legatura morcovi noi

1 telina mica

1 ardei gras rosu

1 ardei gras verde

2 cartofi noi

2-3 rosii date pe razatoare

1 legatura leustean

½ l bors

1 ½ apa

sare dupa gust

2 oua

1 lingura smantana sau iaurt

2 linguri ulei de masline



Mod de preparare:



Se curata dovleceii de coaja,se spala,se taie cubulete.La fel se procedeaza si cu cartofii.Restul zarzavatului se curata,se spala si se toaca marunt.Se pun toate legumele intr-o oala cu putin ulei si se calesc cateva minute,apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana ce sunt aproape fierte.Se curata rosiile de plielita si seminte si se dau pe razatoare,apoi se adauga in ciorba.Se mai lasa sa dea cateva clocote,se condimenteaza dupa gust,se adauga borsul,iar la final se amesteca oule cu smantana,se toarna in oala,se mai da un clocot si se pune leusteanul proaspat tocat,apoi se serveste.

Un comentariu: