Pateuri cu branza

Ingrediente:


1 pachet aluat de foitaj

500g branza telemea

2 oua intregi

2 linguri gris

2 linguri smantana

1 ou pentru uns

susan alb si negru



Mod de preparare

Amestecam branza(eu am folosit telemea de capra) cu ouale,adugam smantana si grisul si amestecam bine pana devine o pasta omogena.

Se portioneaza foile in patrate egale si pe fiecare partat se pune o lingurita plina de branza.Se impacheteaza patratele rezultand niste triunghiuri,pe care le lipim sa nu iasa compzitia afara,ungand cu putin ou batut marginile laterale,apoi presam usor cu degetele marginile.Pe deasupra le ungem cu ou batut si presaram susan alb si negru pentru contrast.Pateurile astfel pregatite sa aseaza intr-o tava tapetata cu hartie pergament si se dau la cuptorul preancins la 200gC pana se coc.

2 comentarii:

  1. Draga Silvia,sunt Veronica.
    Am o veste atre neplacuta,particip la un concurs unde ca de obicei participa foarte multi cu poze si retete furate,Am gasit aceasta poza si am zis ca e corect sa te anunt Iata unde este poza furata http://concurs.ele.ro/concurs_arla.html?a=lista_retete
    Eu am facut si reclamatie aici http://www.facebook.com/EleRo.Romania

    RăspundețiȘtergere