Rasol alb de manzat cu cartofi noi in vas roman

Ingrediente:




700g rasol alb de manzat

2 linguri ulei de masline

100ml vin alb demisec

3 cepe rosii

500g cartofi noi

1 lingura pasta de tomate

sare si piper dupa gust

3 pahare supa de carne sau apa

1 foaie dafin

cimbru proaspar cateva frunze

oregano proaspat cateva frunze

½ lingurita chimen macinat

½ lingurita sumac(condiment arabesc-optional)

1 capatana usturoi proaspat

1 lingurita faina de orez

1 legatura marar proaspat tocat



Mod de preparare:



Carne se curate bine de pielite,se taie in bucati care se pun in vasul roman impreuna cu uleiul,supa,vinul si condimentele.Se acopera vasul si se da la cuptor la 200gC pentru o ora.Se scoate apoi vasul,cu atentie se ridica capacul sa nu va ardeti de la abur,se adauga ceapa taiata julien,cartofii,cateii de usturoi intregi,pasta de tomate amestecata cu faina de orez,apoi se completaza cu supa sau apa,cat sa acopere carnea si cartofii, si se da din nou vasul la cuptor pana ce cartofii sunt facuti.La final se adauga mararul proaspat tocat.

2 comentarii:

  1. Gata, m-ai convins sa folosesc si eu vasul roman pe care nu stiu de ce nu il folosesc........!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca e tare gustoasa, nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere