Tarta Slim cu capsuni

Ingrediente:


Blat:

200g faina 4 linguri zahar

1 lingurita coaja de lamaie rasa

100g unt sau margarina

1 ou 1 plic zahar vanilat

o priza sare

Crema:

3 plicuri gelatina pudra fina

400g branza ricotta(sau dulce)

2 oua

100g zahar

3 linguri smantana

250ml frisca lichida

500g capsuni

sucul de la ½ lamaie

4 linguri zahar



Mod de preparare

Mai intai se framanta aluatul din ingredientele mentionate,se formeaza o bila si se da la frigider pentru 30-40 de minute.Se incinge cuptorul la 200Gc.Apoi se unge o forma de tort cu diametru de 24-26 cm.Se intine aluatul in foaie rotunda,se aseaza in forma si se rpreseaza usor pe marginile formei.Blatul se acopera cu o foie de aluminiu in care se aseaza boabe de fasole.Se lasa la cuptor 15 minute,apoi se scoate folia cu fasole si se mai lasa inca 10-15 minute pana s-a rumenit.

Crema;

Se inmoaie gelatina in apa rece conform instructiunilor de pe pachet.Capsunile se curata,se spala bine,se taie in jumatati si se pun la foc cu 4 linguri de zahar pana ce se topeste zaharul,iar capsunile sau inmuiat,apoi le pasam bine cu blenderul.

Branza se bate bine cu smantana,galbenusurile si zaharul,apoi se adauga zeama de lamaie si se inglobeaza bine capsunile pasate.Se adauga apoi gelatina dizolvata la foc moale si se da la frigider.Cand crema incepe sa se intareasca,se inglobeaza albusurile batute spuma tare si frisca batuta.(Daca folositi frisca naturala adaugati 1 lingura de zahar cand o bateti). Se toarna crema in blatul racit si se lasa la frigider pana ce s-a intarit bine,(circa 3 ore) sa poata fi ornat.

Se orneaza cu fructe proaspete si frisca.

3 comentarii:

  1. Vai da ce bine arata super,as fi vrut si eu o feliuta ca tare buna mi se pare!

    RăspundețiȘtergere
  2. stii de "campania din blog in blog" , am ridicat-o la nivelul de campania :) esenta: gospodinele blogosferei isi fac una alteia cadouri. toata povestea cum unde cand o gasesti pe blogul meu la "d'ale boscodinelor- sfoara-n tara". daca iti face placere , te asteptam cu cea mai mare placere :) o zi superba si scuze pentru bruiaj :)

    RăspundețiȘtergere
  3. cu drag iti ofer cateva premii care sper te va face sa zambesti..pupici

    RăspundețiȘtergere