Torta simfonica


Ingrediente:

Blat:
75g unt
30g zahar pudra
1 lingurita coaja rasa de portocala
1 plic zahar vanilat
75g faina
3 oua
75g ciocolata amaruie topita
50g zahar
1 praf de sare

Crema de vanilie:

500ml lapte  
3galbenusuri  
5 linguri zahar  
2 linguri amidon de porumb  
2 plicuri zahar vanilat  
30g unt  
2 linguri zeama de lamaie
Crema de visine

2 plicuri gelatina fina
400g piureu de visine
100g zahar
500ml frisca

Glazura si ornare:

200ml sirop de visine
1 plic Tort-Gelee
200g frisca
visine
coaja de lamiae verde

Mod de preparare:

Blatul:
Se incinge cuptorul la 180 gC.Se freaca bine untul cu zaharul pudra,vanilia si coaja de portocala,se adauga mai intai 1 lingura de faina si apoi galbenusurile pe rand,urmate de ciocolata topita.Se bat bine albusurile cu zaharul si sarea.Se inglobeaza in compozitia de ciocolata,alternand cu restul de faina.Se toarna compozitia intr-o forma de tort de 26cm,tapetata cu hartie de copt si se coace timp de 30-40 de minute.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca,apoi se taie in doua,dar cu atentie ca este fraged, sa nu il rupeti.
Se prepara crema de vanilie:
Intr-o craticioara se pune laptele la fiert.Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana isi dubleaza volumul,se adauga apoi amidonul,se omogenizeaza.Se toarna laptele fierbinte peste crema de oua.Se pune inapoi pe foc si se amesteca continu pana se ingroasa,se ia de pe foc si se adauga untul si zeama de lamaie,amaestecand pana se topeste.Se lasa sa se raceasca.
Se prepara crema de visine:
Gelatina se inmoaie in apa rece conform indicatiilor de pe pachet.Visinile se paseaza bine cu blenderul pana obtinem un piure care apoi se strecoara sa eliminam cojile.Se amesteca piureul de visine cu zaharul,se adauga gelatina si la final se inglobeaza frisca batuta.

Asamblare tort:

Se curata forma si se tapeteaza cu folie de plastic alimentara.Se aseaza prima jumatate de blat in forma,apoi se pune crema de vanilie,apoi al doilea blat si se aseaza pe blat crema de visine.Se da la frigider pentru cel putin 4 ore.

Ornare:
Se pregateste gelatina cu sucul de visine conform instructiunilor de pe pachet, se toarna peste tort si se lasa sa se intareasca glazura.Se indeparteaza inelul si se spriteaza pe tort rozete din frisca iar marginile se acopera cu frisca.Se orneaza cu coaja de lamiae verde si visine.
Preparare 65 de minute,coacere,30 de minute,racire 4 ore.


6 comentarii:

  1. Foarte apetisant tortul tau!!!
    Esti nascuta in aceeasi zi de 17.01 ca fiul meu. Anul difera normal:)) La multi ani.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Ziua!
    Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
    Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
    Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
    M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
    Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
    Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

    www.radiowhisper.com
    Multumesc,
    Cu stimă Vlad!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am un premiu pentru tine!
    Te pup si iti doresc o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere