Muschi de vita Wellington


Ingrediente:


1 1/5kg.muschi file de vita,
sare,
piper,
2 linguri ulei,
3 lingurite mustar
1 pachet aluat de placinta congelat,
8 felii sunca italiana
1 ou
Umplutura I.
450g.ciuperci asortate taiate in cubulete mici,
3 linguri arpagic taiat marunt,
2 linguri unt,
6 linguri vin de Porto
Mod de preparare si pregatire:

.Se incinge uleiul intr-o tigaie,se pune muschiul condimentat cu sare si piper si se rumeneste pe ambele parti, intorcandu-l des, timp de 2 -4 minute.Se ia de pe foc si se pune la rece.

 Se pune in tigaia in care s-a prajit muschiul, untul si arpagicul ,se lasa sa se caleasca 1 minut,apoi se adauga ciupercile taiate cubulete, cimbrul ,sarea si piperul alb.Se soteaza la foc potrivit cca.10 minute.Se adauga vinul dePorto si se mai lasa pe foc mic pana se ingroasa compizitia si s-a evaporate tot lichidul.Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca complet.

Se incinge cuptorul la 200*C.Se ia sunca italiana,se unge cu amestecul de ciuperci,iar la mijloc se pune muschiul,pe care in prealabil l-am uns cu mustar.(preferabil englezesc,dar e bun si cel classic)Se ruleaza bine in folie de plastic si se mai da la rece pentru 10 minute.Se ia apoi foia de aluat,se unge bine cu ou batut,se scoate carnea din plastic se aseaza pe aluat,se aduna marginile aluatului strans in jurul muschiului , infasurandu-l.Se taie excesul de aluat pe masura ce se inveleste muschiul, si se unge din nou totul cu ou..Se cresteza suprafata aluatului pentru a permite aburului sa iasa.

Se unge o tava cu o lingura de unt,se aseaza muschiul invelit in aluat  in mijlocul tavii.Il lasam in cuptor la foc potrivit timp de 20-30 de minute.Daca il vreti mai in sange,reduceti timpul de coacere la 15-20 de minute.

2 comentarii:

  1. Silvia sa sti ca arata tare apetisant muschiul asta !
    Bravo tie !
    De mult il am si eu in plan, dar....
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
  2. Sidy,multam fain.Merita sa il incerci,nu o sa-ti para rau.
    Te tzuc si eu.

    RăspundețiȘtergere