TORT IN DOUA CULORI






Timp de preparare:
3 ore si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
20 de biscuiti Peti Beurre
500 ml frisca lichida
500 g iaurt
500 g smantana 12% grasime
6 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
50 g unt
50 g ciocolata neagra
1 lingurita ness
1 1/2 plic gelatina de la Dr.Oetker
visine din compot pentru ornat

Mod de preparare:
Mai intai se lasa la inmuiat gelatina in 300 ml apa rece.
Biscuitii se sfarama bine si se amesteca cu untul topit (sa fie lichid). Se ia o forma rotunda de tort cu fundul detasabil, se pune in forma o folie de plastic alimentar si se umezeste cu apa. Pe fudul formei se aseaza biscutii presandu-i bine cu mana. Apoi ne apucam de crema.
Intr-un bol mai mare se adauga iaurtul, smaintana, zaharul (eu am folosit zahar brut din tresie de zahar), vanilia si se omogenizeaza compozitia. Se dizolva gelatina si se amesteca in compozitia de iaurt cu smantana. Se imparte compozitia in 2 boluri, intrunul dintre boluri se adauga ciocolata topita si lingurita de ness, se amesteca bine.
Batem frisca spuma iar apoi o adaugam in mod egal in cele 2 creme, amestecand usor de jos in sus (pastram si putina frisca pentru ornat tortul). Pe blatul de biscuiti se aseaza cate 2 linguri de crema alba si neagra, dinspre mijloc spre exterior. Se niveleaza frumos si se baga tortul la frigider pentru 2 - 3 ore. Se scoate si cu grija se aseaza pe platou si se trage afara folia de plastic. Se orneaza cu frisca si visine din compot, sau dupa gustul fiecaruia.

4 comentarii:

  1. Bine ai venit, draga Silvia, in blogosfera. Te pup dulce si mult succes. Sa stii ca te-am si inscris in lista mea de bloguri. Am asteptat cu drag sa iti vad blogul.
    Cu drag, Doina.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna
    Felicitari Silvia,inceputul e foarte bun.....pupici,astept retete inedite

    RăspundețiȘtergere
  3. Era normal să-ţi faci un blog, Silvioara.
    Tu ai ce să pui pe el.
    Te felicit!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc frumos pentru sustinere.Va pup.

    RăspundețiȘtergere