CIOCANELE DE PUI CU SOS

Timp de preparare:


1 ora si 15 minute (complexitate redusa)



Ingrediente:

8 ciocanele de pui

400g ciuperci

sare si piper dupa gust

1 lingurita miere

2 lingurite sos Dijonnaise

1 lingura ulei de arahide

1/2 lingurita boia dulce

1 lingura zeama de lamaie

Pentru sos:

2 linguri ulei de arahide

1 lingura de faina

400ml supa de pui fierbinte

sare si piper dupa gust

praf de usturoi dupa gust

150ml smantana pentru gatit Milli



Mod de preparare:

Ciocanelele se spala bine,se curata de piele si se ung cu amestecul facut din miere si sosul Dijonnaise.Apoi se aseaza intr-un vas de yena in care s-a pus 1 lingura de ulei,se condimenteaza cu sare,piper si boia dupa gust.Ciupercile curatate se taie in 4 fiecare si se adauga peste carne imperuna cu zeama de lamaie.Se toarna putina apa,100ml si se dau la cuptorul incins la 230gC pentru 40 de minute.Intre timp pregatim sosul:Intr-o craticioara se pune uleiul sa se incalzeasca,apoi adaugam faina si adaugam treptat supa de pui fierbinte si amesteca bine sa nu se formeze cocoloase.Se condimenteaza cu sare,piper si praf de usturoi.Lasam sa fiarba la foc mic 5 minute,apoi adaugam smantana si mai lasam 2 minute.Se scot ciocanelele din cuptor dupa 40 de minute si se adauga sosul,se mai lasa la cuptor pentru 15 minute.Se serveste cu o garnitura din cartofi natut

Un comentariu:

  1. O mancare ce-miplace tare mult, e si aspectoasa, felicitari. Felicitari pt blog, e tare dragut.

    RăspundețiȘtergere