Ingrediente:
1kg carne de porc cu os(rasol sau coaste)
2-3 morcovi
1 patrunjel radacina
1 pastarnac radacina
1 ceapa uscata
½ telina
2 ardei grasi
2-3 rosii(sau o cutie rosii in suc )
2 l apa
1 l bors proaspat
2 oua
1 legatura leustean
Mod de preparare:
Se taie carnea bucatele si impreuna cu osul se pune la fiert intr-o oala cu 2l de apa rece.Cand a facut spuma se curata bine cu o spumiera.Se lasa sa fiarba la foc mic sau in oala sub presiune(eu folosesc oala sub presiune).Dupa ce a fiert carne pe treisferturi se adauga zarzavatul tocat cubulete si sarea dupa gust.Se lasa sa fiarba pana ce carnea este bine facuta,apoi se adauga rosiile se mai lasa 5-10 minute sa fiarba si se adauga borsul..Cine prefera poate aduga si putina fidea. Se drege cu zdrente de ou si leustean.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu