Pastrav proaspat cu legume la cuptor

Timp de preparare:


1 ora si 10 minute

Ingrediente:

3 buc pastrav proaspat

1 lamaie-zeama

sare si piper dupa gust

100g ciuperci asotrate

2 morcovi

1 dovlecel mic

1/2 ardei gras rosu

½ ardeigras verde

6-7 buchetele brocoli

ierburi aromatice(salvie,roamarin)

1 rosie

100ml vin alb

3 felii lamaie

3linguri ulei de masline

Mod de preparare

Se curata si se spala pestele.Legumele se spala si ele si se taie rondele,ciupercile se pun intregi.Intr-o tava de yena ,se aseaza pestele .Se stropeste pestele cu zeama de lamiae si ulei.Se pun o parte din legume,inclusiv cateva felii de lamaie in burta pestilor.Restul se imprastie uniform in tava pe langa pesti.Se condimenteaza cu condimente speciale pentru peste.Pe suprafata pestilor se aseaza cate o felie de lamaie si rondele de rosii.La sfarsit se pun verdeturile.Se adauga vinul si se da la cuptorul incins la 200gC timp de 20-30 de minute.Pestele trebuie acoperit cu folie de aluminiu.Cand au trecut cele 20 de minute,se indepartaza folia si se mai da la grill circa 10-15 minute pentru a se rumeni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu