Vinete umplute cu arome mediteraneene.


Ingrediente:


3 vinete lungi si subtiri

1/2 lamaie

1 legatura ceapa verde

1 dovlecel mai mic

7 ciuperci albe

sare, piper,

3 rosii proaspete

oregano proaspat

4-5 frunze busuioc proaspat

3 catei de usturoi

2-3 linguri ulei

1 lingura unt

4 felii prosciutto crudo

mozzarella dupa gust



Preparare:

Se spala bine vinetele si se taie in doua, pe lungime, se scobeste pana se fac niste corabioare. Nu taiati codita.Corabioarele astfel obtinute se stropesc cu zeama de la lamiae sa nu oxideze. Vinetele se pun intr-o tava inalta, rezistenta la cuptor, unsa cu ulei.Intre timp pregatim umplutura.

Intr-o tigaie tip woc se pune uleiul si untul pe foc,se adauga ceapa tocata marunt,miezul de la vinete tocat si el cubulete,dovlecelul tocat cubulete,ciupercile tocate tot cubulete.Se asezoneaza cu sare si piper,apoi se adauga usturoiul tocat marunt.Cand zeama de la ciuperci a scazut se adauga 1 felie de prosciutto taiata marunt,iar la final rosiile decojite si taiate cuburi,totul se pregateste la foc mare.Se ia de pe foc si se adauga busuiocul si oregano taiate marunt.Cu acest amestec se umpu vinetele.Se da tava la cuptorul preancins la 200gC pentru 30 de minute,se scoate tava si pe fiecare vanata se aseaza cate o felioara de prosciutto crudo,se mai da tava la cuptor 4-5 minute pana se rumeneste scunca,apoi se scoate si se adauga felii de mozzarella.Se mai lasa la cuptor 3-4 minute sa se topeasca branza.Se presara pe deasupra oregano proaspat tocat.Daca nu aveti ,la fel de bun este si cel uscat.Se serveste fierbine cu iaurt alaturi sau chiar si simple sunt la fel de bune.

8 comentarii:

  1. Vai ce bine arata si mi-e asa o foame .....

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu fac ceva asemanator cu dovlecei, dar e ideala si reteta ta cu vinete.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arata!!! Si eu am facut anul trecut vinete unmplute dar nu am fost foarte incantati de rezultat.
    Poate am sa mai incerc, ale tale arata extraordinar!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Excelente receta.
    Están muy buneas.
    Yo hago las berenjenas en milhojas. Pruebalas.

    Saludos!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Va multumesc mult si va pup pe toate.

    RăspundețiȘtergere
  6. grozave sunt vinetele umplute !cu prosciuto n-am incecat,da'trebuie sa fie tare bune

    RăspundețiȘtergere
  7. interesanda si reteta ta eu le mai fac cu carne tocata si ies bune ...dar si ale tale arata bine...

    RăspundețiȘtergere
  8. It's an remarkable article designed for all the internet viewers; they will obtain benefit from it I am sure.

    Also visit my web blog dieta daneza pareri

    RăspundețiȘtergere