Tort de mere


Ingrediente:
Blat:
100g unt
100g zahar
2 plicuri zahar vanilat
3 oua
125g faina
40g amidon
1 lingurita praf de copt
1 lingura nuci pisate fin
50g ciocolata neagra rasa fin
un praf de sare
½ lingurita coaja de lamaie rasa
Crema de mere:
350g mere pasate
2 lingurite amidon
3 lingurite apa
Crema de branza:
400g crema de branza(sau mascarpone)
3 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
2 plicuri gelatine granule
250ml frisca lichida
2 linguri zahar
Pentru decor:
1 lingura gem de mere
1 lingura nuci pisate
cacao pudra
Mod de preparare:
Blat:
Cuptorul se incinge la 180gC.Se bate mai intai untul spuma cu 100g zahar.Se inglobeaza pe rand ouale,apoi praful de sare,coaja de lamaie si vanilia.Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt si se adauga in crema de unt,apoi se pune nuca si ciocolata rasa fin.Se omogenizeaza amestecul.Se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa si tapatata cu hartie de copt si se coace 20-25 de minute.Este gata cand trece testul cu scobitoarea.Se lasa la racit.
Crema de mere:
Se dizolva amidonul in apa,se adauga crema de mere(se gaseste in supermarket,daca nu aveti,puteti prepara piureul in casa din mere fierte,apoi pasate bine),se pun pe foc sa fiarba cateva clocote pana se ingroasa bine.Apoi se lasa la racit.
Crema de branza:
Se amesteca crema de branza cu zaharul si vanilia,apoi se adauga gelatina dizolvata ,conform instructiunilor de pe pachet,iar la sfarsit se adauga frisca batuta bine,impreuna cu cele 2 linguri de zahar.Se opreste putina crema pentru decor.
Asamblare:
Intr-o forma de tort cu fundul detatasabil se aseaza o folie de plastic,apoi se aseaza blatul,crema de mere iar peste ea se aseaza crema de branza.Tortul se da la rece pentru 2-3 ore.Se scoate apoi din forma,se aseaza pe platou,iar marginea blatului se unge cu gem si se tapeteaza cu nuca pisata.Se taie fasii de hartie de copt late de 1 cm,se aseaza sub forma de gratar pe tort si intervalele se pudreaza cu cacao sau ciocolata rasa.Se scot cu grija fasiile de hartie.Se decoreaza cu crema pastrata si felii de mere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu