Cartofi duchesse


Ingrediente:
1kg cartofi
100 grame unt
1 ou
3 gălbenuşuri
1 linguriţă rasă de nucsoara măcinată
sare
piper
Mod de preparare:
 
Curătam cartofii si ii taiem in cuburi,apoi ii punem la fiert in apa cu sare ca pentru piure.Cad sunt gata,scurgem apa si ii zdrobim pentru piure,adaugam untul si amestecam bine pana obtinem o crema fina.

Incalzim cuptorul la 200 de grade.
După ce piureul s-a racorit,adaugam oul si cele 3 galbenusuri pe rand,apoi punem nucsoara, sare si piper.Pregatim o tava tapetata cu hartie pergament.
Punem amestecul intr-un pos si formam fursecuri mai mari.Dam tava la cuptor pentru 10 minute.
Cartofii duchesse se servesc ca si garnitura pentru diverse tipuri de carne si peste.

3 comentarii:

  1. Foarte faina reteta asta de cartofi. Am facut si eu in combinatie cu piept de pui si sunt excelenti.
    O saptamana frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Silvye iar ma faci sa mor incet....
    Asa de fain arata ca musai sa-i fac si eu...
    Felicitari !
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  3. La un gratar de pui cred ca sunt excelenti. O seara buna ! Pupici de la fete !

    RăspundețiȘtergere