Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
4 pulpe de pui
condimente pentru pui dupa gust(eu am folosit sare,piper,corianru si putin cimbru)
Pentru saramura:
500ml apa
sare si piper dupa gust
7 catei de usturoi
1 rosie mare(sau 2-3,in functie de marime)
1 ardei gras copt(otional)
Mod de preparare:
Se pune gratarul la incins,se spala bine pulpele,se condimenteaza apoi se pun pe gratar.Pana se fac pulpele pregatim saramura.Se pune pe foc o cratita cu 500ml apa,sare si piper si cand a dat in clocot se adauga usturoiul pisat si rosia(ca sa fie mai gustoasa se coace cateva minute inainte de a fi pusa in saramura)curatata de pielita si taiata cubulete(cine prefera poate adauga si un ardei gras copt tocat bucatele).Se mai lasa sa fiarba 10 minute.Cand sunt gata pulpele, se iau de pe gratar si se adauga in saramura.Se lasa cel putin 15 minute in sos inainte de a fi servite.Se servesc cu mamaliguta calda.
Cine prefera mai condimentat saramura poate adauga si ardei iute.
CORABIOARE DE DOVLECEI
Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
2 dovlecei potriviti
1 litru supa de legume
100g sunca de Praga(sau bacon)
2 fire ceapa verde
100g branza de capra
1 rosie
2 linguri lapte
1/2 lingura patrunjel tocat
1/2 lingura marar tocat
1/2 lingura cimbru tocat
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Se taie doveleceii in 2 pe lungime si se scoate miezul cu o lingura(cu atentie sa nu se rupa).Se fierb in supa timp de 5 minute.Se lasa la scurs si racit,timp de 15 min.
Se toaca ceapa marunt,sunca se toaca cubulete,rosia decojita se toaca si ea tot cubulete.Totul se amesteca cu branza data pe razatoare,laptele si verdeturile.Se condimenteaza cu sare si piper.Cu aceasta compozitie se umplu dovelceii,care se aseaza intr-o forma termorezistenta unsa cu unt si se dau la cuptorul incins la 200gC pentru 20 de minute.
1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
2 dovlecei potriviti
1 litru supa de legume
100g sunca de Praga(sau bacon)
2 fire ceapa verde
100g branza de capra
1 rosie
2 linguri lapte
1/2 lingura patrunjel tocat
1/2 lingura marar tocat
1/2 lingura cimbru tocat
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Se taie doveleceii in 2 pe lungime si se scoate miezul cu o lingura(cu atentie sa nu se rupa).Se fierb in supa timp de 5 minute.Se lasa la scurs si racit,timp de 15 min.
Se toaca ceapa marunt,sunca se toaca cubulete,rosia decojita se toaca si ea tot cubulete.Totul se amesteca cu branza data pe razatoare,laptele si verdeturile.Se condimenteaza cu sare si piper.Cu aceasta compozitie se umplu dovelceii,care se aseaza intr-o forma termorezistenta unsa cu unt si se dau la cuptorul incins la 200gC pentru 20 de minute.
CIORBA RADAUTEANA
2 ore (complexitate redusa)
Ingrediente:
1 pui intreg
2 morcovi,1 pastarnac,1 ceapa,1 ardei gras,telina.
5 galbenusuri,200 gr.smantana,2 linguri de faina,7-8 catei de usturoi,zeama de la 2 lamai,sare si piper dupa gust,1-2 cuburi delikat pentru cine prefera.
Mod de preparare:
Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga zarzavatul intreg,se adauga condimentele si se lasa pe foc pana ce se desprinde carnea de pe oase.Se scoate puiul si se lasa la racit iar zarzavatul se scoate si el.Zeama trebuie sa fie fara legume.(pot fi consumate ca atare)Apoi se adauga zeama de lamaie,usturoiul pisat,iar galbenusurile se freaca cu 2 linguri de faina si smantana si se subtiaza cu 1-2 polonicuri de supa,se toarna peste ciorba.Cand puiul s-a racit,se scoate pielita si toata carnea de pe oase si se adauga in ciorba bucatele.Se mai lasa sa dea un clocot si e gata.Cine prefera poate sa puna otet in loc de lamaie
ALBINITA
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Pentru foi:150 gr.zahar,1 ou,10 linguri lapte,2 linguri miere,30gr.unt,un praf sare,1 lingurita rasa de bicarbonat,500gr.faina.
Pentru crema:1 pahar lapte(250ml.)5 linguri amidon de porumb,un praf de sre,250 gr.unt,150 gr.zahar,1 plic zahar vanilat,3 linguri zeama de lamaie.
Un borcan gem de caise.
Mod de preparare:
Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele si se amesteca pana se topeste zaharul,se adauga mierea,untul si la sfarsit bicarbonatul,dupa ce s-a omogenizat totul se ia de pe foc si se adauga faina si se amesteca pana se formeaza un aluat omogen.Aluatul se imparte in 4 bucati egale care se coco pe rand pe spatele unei tavi de aragaz la foc potrivit circa 3-4 min.Atentie,bucatile de aluat se tin la cald ca sa poate fi mai usor de intins pe tava.Tava trebuie unsa inainte de a pune fiecare foaie.
Crema:Se pune laptele la fier si cand a dat in clocot se toarne amidonul amestecat cu putin lapte rece si se amesteca bine ca sa nu se faca cocoloase(crema trebuie sa fie ca o ciulama mai groasa).Se fierbe circa 10 min.Se lasa la racit si intre timp se amesteca untul cu zaharul,vanilia si 3 linguri zeama de lamaie.Cand crema de amidon s-a racit se amesteca in crema de unt.Pe spatele tavii se aseaza prima foaie se adauga jumatate din crema,alta foaie peste care se toarna gemul,alta foaie pe care se pune restul de crema si se aseaza ultima foaie.Prajitura se taie a 2 zi in forme care va plac.Pofta buna
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Pentru foi:150 gr.zahar,1 ou,10 linguri lapte,2 linguri miere,30gr.unt,un praf sare,1 lingurita rasa de bicarbonat,500gr.faina.
Pentru crema:1 pahar lapte(250ml.)5 linguri amidon de porumb,un praf de sre,250 gr.unt,150 gr.zahar,1 plic zahar vanilat,3 linguri zeama de lamaie.
Un borcan gem de caise.
Mod de preparare:
Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele si se amesteca pana se topeste zaharul,se adauga mierea,untul si la sfarsit bicarbonatul,dupa ce s-a omogenizat totul se ia de pe foc si se adauga faina si se amesteca pana se formeaza un aluat omogen.Aluatul se imparte in 4 bucati egale care se coco pe rand pe spatele unei tavi de aragaz la foc potrivit circa 3-4 min.Atentie,bucatile de aluat se tin la cald ca sa poate fi mai usor de intins pe tava.Tava trebuie unsa inainte de a pune fiecare foaie.
Crema:Se pune laptele la fier si cand a dat in clocot se toarne amidonul amestecat cu putin lapte rece si se amesteca bine ca sa nu se faca cocoloase(crema trebuie sa fie ca o ciulama mai groasa).Se fierbe circa 10 min.Se lasa la racit si intre timp se amesteca untul cu zaharul,vanilia si 3 linguri zeama de lamaie.Cand crema de amidon s-a racit se amesteca in crema de unt.Pe spatele tavii se aseaza prima foaie se adauga jumatate din crema,alta foaie peste care se toarna gemul,alta foaie pe care se pune restul de crema si se aseaza ultima foaie.Prajitura se taie a 2 zi in forme care va plac.Pofta buna
Pui Coin Vert
Timp de preparare:
45 de minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
2 piepti de pui dezosati si fara piele
2 linguri faina
ulei pentru prajit
sare si piper dupa gust
1 lingurita de coriandru macinat proaspat
zeama de la o lamaie
300 ml apa
jumate lingurita zahar brut
un varf de cutit de delikat
o lingurita amidon de porumb
Mod de preparare:
Intr-o cratita se peregateste sosul dupa cum urmeaza;
Se pun 2 linguri ulei(dupa preferinta)eu folosesc uleiul de arahide,apoi se aduga zeama de lamaie,sare si piper dupa gust sau delikat,apoi coriandrul pisat si apoi zaharul. Se lasa la foc mic sa fiarba pana este gata puiul.
Pieptul de pui se taie feliute subtiri se condimenteaza cu sare si piper se dau prin faina si se prajesc in ulei pana capata o culoare aramie.apoi se adauga in sos si se mai lasa sa fiarba cateva minute.Pentru ingrosarea sosului eu folosesc o lingurita de amidon dizolvat in putina apa.
45 de minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
2 piepti de pui dezosati si fara piele
2 linguri faina
ulei pentru prajit
sare si piper dupa gust
1 lingurita de coriandru macinat proaspat
zeama de la o lamaie
300 ml apa
jumate lingurita zahar brut
un varf de cutit de delikat
o lingurita amidon de porumb
Mod de preparare:
Intr-o cratita se peregateste sosul dupa cum urmeaza;
Se pun 2 linguri ulei(dupa preferinta)eu folosesc uleiul de arahide,apoi se aduga zeama de lamaie,sare si piper dupa gust sau delikat,apoi coriandrul pisat si apoi zaharul. Se lasa la foc mic sa fiarba pana este gata puiul.
Pieptul de pui se taie feliute subtiri se condimenteaza cu sare si piper se dau prin faina si se prajesc in ulei pana capata o culoare aramie.apoi se adauga in sos si se mai lasa sa fiarba cateva minute.Pentru ingrosarea sosului eu folosesc o lingurita de amidon dizolvat in putina apa.
PRAJITURA DELICIOASA
Pregatire 15 minute
Coacere 20 minute
Pentru aluat;
5 oua
150g zahar
150 faina
1/2 plic praf de copt
2 linguri caco
o priza sare
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de portocala(otional)
Pentru umplutura;
2 licuri gelatina Dr.Oetker
450g smantana 12% grasime
450g iaurt
300ml frisca lichida
100g zahar
1 plic zahar vanilat
1 cutie compot ananas-450g-
Pentru decor;
50g ciocolata neagra
bucatele de ananas
Blatul;
Se bat oule impreuna cu zaharul,vanilia si o priza de sare pand isi dubleaza volumul.Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao,amestecand usor.(cine doreste poate aduga coaja de portocala rasa)Compozitia se toarna intr-o tava de aragaz,tapetata cu hartie pergament,si se coace in cuptorul preincalzit la temperatura de 180gC,pentru 20 de minute.
Crema;
Intr-un bol se amesteca iaurtul cu smantana,zaharul,vanilia,apoi se adauga gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet.(eu am dizolvat gelatina in zeama de compot-).Apoi se adauga frisca batuta ,amestecand usor de jos in sus.Se lasa la frigider sa se intareasca putin.Se scoate hartia pergament de pe spatele blatului,apoi se pune inapoi in tava.Se scoate crema si se pune jumatate din compozitie pe blat,se niveleaza frumos,apoi se adauga bucatile de ananas,se toarna cealalta jumatate de crema,se intinde uniform,si se lasa la rece pentru 1 ora.Dupa ce s-a intarit crema,se taie prajitura in forma dorita si se decoreaza cu ciocolata topita la bain-marin,iat deasupra se pun bucatele de ananas.
Coacere 20 minute
Pentru aluat;
5 oua
150g zahar
150 faina
1/2 plic praf de copt
2 linguri caco
o priza sare
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de portocala(otional)
Pentru umplutura;
2 licuri gelatina Dr.Oetker
450g smantana 12% grasime
450g iaurt
300ml frisca lichida
100g zahar
1 plic zahar vanilat
1 cutie compot ananas-450g-
Pentru decor;
50g ciocolata neagra
bucatele de ananas
Blatul;
Se bat oule impreuna cu zaharul,vanilia si o priza de sare pand isi dubleaza volumul.Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao,amestecand usor.(cine doreste poate aduga coaja de portocala rasa)Compozitia se toarna intr-o tava de aragaz,tapetata cu hartie pergament,si se coace in cuptorul preincalzit la temperatura de 180gC,pentru 20 de minute.
Crema;
Intr-un bol se amesteca iaurtul cu smantana,zaharul,vanilia,apoi se adauga gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet.(eu am dizolvat gelatina in zeama de compot-).Apoi se adauga frisca batuta ,amestecand usor de jos in sus.Se lasa la frigider sa se intareasca putin.Se scoate hartia pergament de pe spatele blatului,apoi se pune inapoi in tava.Se scoate crema si se pune jumatate din compozitie pe blat,se niveleaza frumos,apoi se adauga bucatile de ananas,se toarna cealalta jumatate de crema,se intinde uniform,si se lasa la rece pentru 1 ora.Dupa ce s-a intarit crema,se taie prajitura in forma dorita si se decoreaza cu ciocolata topita la bain-marin,iat deasupra se pun bucatele de ananas.
PIPET DE PUI CU SOYA SI SOS DE RODII
Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
1 piept de pui dezosat si fara piele
2 linguri sos de soya
2 linguri sos de rodii
2 linguri ulei de susan
sare si piper dupa gust
2 linguri ulei de arahide pentru prajit carnea
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui in bucatele,se pun intr-un caston uleiul de susa,sosul de rodii,sosul de soya si se adauga bucatelele de pui,se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca bine.Se lasa la macerat pentru 30 de minute.
Intr-o tigaie Woc se pune uleiul de arahide si se lasa pe foc la flacara mare.Dupa ce s-a incins bine se adauga puiul si se prajeste la foc mare timp de 3-4 minute.
Se serveste cu garnitura de orez si salata de varza alba cu marar.Sau orice altceva va place
45 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
1 piept de pui dezosat si fara piele
2 linguri sos de soya
2 linguri sos de rodii
2 linguri ulei de susan
sare si piper dupa gust
2 linguri ulei de arahide pentru prajit carnea
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui in bucatele,se pun intr-un caston uleiul de susa,sosul de rodii,sosul de soya si se adauga bucatelele de pui,se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca bine.Se lasa la macerat pentru 30 de minute.
Intr-o tigaie Woc se pune uleiul de arahide si se lasa pe foc la flacara mare.Dupa ce s-a incins bine se adauga puiul si se prajeste la foc mare timp de 3-4 minute.
Se serveste cu garnitura de orez si salata de varza alba cu marar.Sau orice altceva va place
DORADA LA GRATAR CU LEGUME
Ingrediente:
2 bucati Dorada
sare si piper dupa gust
zeama de lamaie
legume asortate
1 ardei gras
4-5 ciuperci
1 dovelcel mai mic
1 ceapa rosie
Mod de preparare:
Pestele se curata si se spala bine,apoi se usuca cu ajutorul unui prosop de hartie.Se pune gratarul la incins,se aseaza pestele,se condimenteaza cu sare si piper si zeama de lamaie.Se face bine pe ambele parti.Pe gratar langa peste se pune ceapa taiata sa se faca si ea.Coapta pe gratar este forte dulce si gustoasa.Intre timp pregatim legumele:Intr-o tigaie woc se pune putin ulei la incins,apoi adaugam legumele taiate in forma dorita,le facem la flacara mare cateva minute.Se serveste pestele alaturi de garnitura din legume.
2 bucati Dorada
sare si piper dupa gust
zeama de lamaie
legume asortate
1 ardei gras
4-5 ciuperci
1 dovelcel mai mic
1 ceapa rosie
Mod de preparare:
Pestele se curata si se spala bine,apoi se usuca cu ajutorul unui prosop de hartie.Se pune gratarul la incins,se aseaza pestele,se condimenteaza cu sare si piper si zeama de lamaie.Se face bine pe ambele parti.Pe gratar langa peste se pune ceapa taiata sa se faca si ea.Coapta pe gratar este forte dulce si gustoasa.Intre timp pregatim legumele:Intr-o tigaie woc se pune putin ulei la incins,apoi adaugam legumele taiate in forma dorita,le facem la flacara mare cateva minute.Se serveste pestele alaturi de garnitura din legume.
CIOCANELE DE PUI CU SOS
Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
8 ciocanele de pui
400g ciuperci
sare si piper dupa gust
1 lingurita miere
2 lingurite sos Dijonnaise
1 lingura ulei de arahide
1/2 lingurita boia dulce
1 lingura zeama de lamaie
Pentru sos:
2 linguri ulei de arahide
1 lingura de faina
400ml supa de pui fierbinte
sare si piper dupa gust
praf de usturoi dupa gust
150ml smantana pentru gatit Milli
Mod de preparare:
Ciocanelele se spala bine,se curata de piele si se ung cu amestecul facut din miere si sosul Dijonnaise.Apoi se aseaza intr-un vas de yena in care s-a pus 1 lingura de ulei,se condimenteaza cu sare,piper si boia dupa gust.Ciupercile curatate se taie in 4 fiecare si se adauga peste carne imperuna cu zeama de lamaie.Se toarna putina apa,100ml si se dau la cuptorul incins la 230gC pentru 40 de minute.Intre timp pregatim sosul:Intr-o craticioara se pune uleiul sa se incalzeasca,apoi adaugam faina si adaugam treptat supa de pui fierbinte si amesteca bine sa nu se formeze cocoloase.Se condimenteaza cu sare,piper si praf de usturoi.Lasam sa fiarba la foc mic 5 minute,apoi adaugam smantana si mai lasam 2 minute.Se scot ciocanelele din cuptor dupa 40 de minute si se adauga sosul,se mai lasa la cuptor pentru 15 minute.Se serveste cu o garnitura din cartofi natut
1 ora si 15 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
8 ciocanele de pui
400g ciuperci
sare si piper dupa gust
1 lingurita miere
2 lingurite sos Dijonnaise
1 lingura ulei de arahide
1/2 lingurita boia dulce
1 lingura zeama de lamaie
Pentru sos:
2 linguri ulei de arahide
1 lingura de faina
400ml supa de pui fierbinte
sare si piper dupa gust
praf de usturoi dupa gust
150ml smantana pentru gatit Milli
Mod de preparare:
Ciocanelele se spala bine,se curata de piele si se ung cu amestecul facut din miere si sosul Dijonnaise.Apoi se aseaza intr-un vas de yena in care s-a pus 1 lingura de ulei,se condimenteaza cu sare,piper si boia dupa gust.Ciupercile curatate se taie in 4 fiecare si se adauga peste carne imperuna cu zeama de lamaie.Se toarna putina apa,100ml si se dau la cuptorul incins la 230gC pentru 40 de minute.Intre timp pregatim sosul:Intr-o craticioara se pune uleiul sa se incalzeasca,apoi adaugam faina si adaugam treptat supa de pui fierbinte si amesteca bine sa nu se formeze cocoloase.Se condimenteaza cu sare,piper si praf de usturoi.Lasam sa fiarba la foc mic 5 minute,apoi adaugam smantana si mai lasam 2 minute.Se scot ciocanelele din cuptor dupa 40 de minute si se adauga sosul,se mai lasa la cuptor pentru 15 minute.Se serveste cu o garnitura din cartofi natut
Abonați-vă la:
Postări (Atom)