Premiu de la Medi
Acest premiu l-am primit de la Medi,careia ii multumesc frumos ca s-a gandit si la mine.La randul meu,il ofer Dianei si Elenei Maria.
Pui a la Kiev
Timp de preparare:
2 ore, inclusiv cu timpul de racire
Ingrediente:
50g unt,moale
½ lingurita coaja de lamaie rasa
sucul de la ½ lamiae
2 catei de usturoi pisati
1 lingura patrunjel proaspat tocat
1 lingura ceapa verde tocata marunt
sare dupa gust
1 piept de pui mare, fara pielita si dezosat
2 oua
1 lingura apa rece
1 lingura faina
50g pesmet alb
sare si piper dupa gust
ulei pentru prajit
Mod de preparare
Intr-un bol se pune untul, care trebuie sa fie moale, sarea, coaja si sucul de lamiae, usturoiul pisat marunt, ceapa verde si patrunjelul tocat marunt. Se amesteca totul foarte bine. Se pune compozitia pe o folie de plasic alimentar si se ruleaza intr-un sul, apoi se lasa la frigider pentru 30 de minute sa se intareasca bine. Intre timp pieptul de pui se imparte in 4 bucati. Fiecare bucata se bate usor ca la snitele, cu grija sa nu se rupa (este bine sa asezati deasupra puiului o folie de plastic alimentar).
Se scoate untul de la frigider si se imparte in 4 bucati egale.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust,apoi se pune in centrul fiecarui piept de pui cate o bucata de unt. Se ruleaza puiul, indoind marginile in interior pentru a nu se scurge untul. Eventual prindeti si cu scobitori
Oule se bat impreuna cu lingura de apa, sare si piper dupa gust. Mai intai se trece prin faina puiul, apoi prin ou si pe urma prin pesmet, apasand bine. Se mai lasa le frigider pentru 30 de minute, sau la congelator pentru 10 minute. Se scoate si se da din nou prin ou si pesmet.Se pune un strat gros de ulei la incins intr-un ceaun sau vas mai inalt, la 180 g C. Se prajesc timp de 8 minute, pana se auresc frumos. Se scot pe un prosop de hartie sa se scurga de ulei. Se sevesc cu o garnitura de cartofi natur, sau legume.
2 ore, inclusiv cu timpul de racire
Ingrediente:
50g unt,moale
½ lingurita coaja de lamaie rasa
sucul de la ½ lamiae
2 catei de usturoi pisati
1 lingura patrunjel proaspat tocat
1 lingura ceapa verde tocata marunt
sare dupa gust
1 piept de pui mare, fara pielita si dezosat
2 oua
1 lingura apa rece
1 lingura faina
50g pesmet alb
sare si piper dupa gust
ulei pentru prajit
Mod de preparare
Intr-un bol se pune untul, care trebuie sa fie moale, sarea, coaja si sucul de lamiae, usturoiul pisat marunt, ceapa verde si patrunjelul tocat marunt. Se amesteca totul foarte bine. Se pune compozitia pe o folie de plasic alimentar si se ruleaza intr-un sul, apoi se lasa la frigider pentru 30 de minute sa se intareasca bine. Intre timp pieptul de pui se imparte in 4 bucati. Fiecare bucata se bate usor ca la snitele, cu grija sa nu se rupa (este bine sa asezati deasupra puiului o folie de plastic alimentar).
Se scoate untul de la frigider si se imparte in 4 bucati egale.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust,apoi se pune in centrul fiecarui piept de pui cate o bucata de unt. Se ruleaza puiul, indoind marginile in interior pentru a nu se scurge untul. Eventual prindeti si cu scobitori
Oule se bat impreuna cu lingura de apa, sare si piper dupa gust. Mai intai se trece prin faina puiul, apoi prin ou si pe urma prin pesmet, apasand bine. Se mai lasa le frigider pentru 30 de minute, sau la congelator pentru 10 minute. Se scoate si se da din nou prin ou si pesmet.Se pune un strat gros de ulei la incins intr-un ceaun sau vas mai inalt, la 180 g C. Se prajesc timp de 8 minute, pana se auresc frumos. Se scot pe un prosop de hartie sa se scurga de ulei. Se sevesc cu o garnitura de cartofi natur, sau legume.
Rulada cu spanac ciuperci si branza de vaci
Pentru aceasta reteta m-am inspirat din retetele lui Medi.
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
450g spanac congelat
500g ciuperci proaspete
350g branza dulce de vaci
2 legaturi ceapa verde
1 legatura marar proaspat
1 legatura patrunjel proaspat
3-4 linguri ulei de masline
5 linguri faina
8 oua
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Se lasa spanacul la dezgetat intr-o strecuratoare.Se pune uleiul intr-o tigaie care se pune pe foc,apoi ciupercile de toaca cubulete si se pun la calit ,se adauga spanacul scurs si tocat,verdeata tocata marunt si ceapa verde tocata si ea marunt(eu am folosit doar frunzele verzi de la ceapa)se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se lasa pe foc pana scade toata zeama.Se lasa la racit.Separat de amesteca branza de vaci cu 6 oua si 5 linguri de faina,apoi amestecul de branza se incorporeaza in spanacul cu ciuperci.Se omogenizeaza bine.Se ia o forma rotunda (sau puteti folosi ce forma va place)se tapeteaza cu hartie pergament si se toarna amestecul.Deasupra se toarna 2 oua batute bine.Se da la cuptorul preancins la 190gC pana se rumeneste.Se lasa sa se raceasca,apoi se poate servi. Pofta buna.
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
450g spanac congelat
500g ciuperci proaspete
350g branza dulce de vaci
2 legaturi ceapa verde
1 legatura marar proaspat
1 legatura patrunjel proaspat
3-4 linguri ulei de masline
5 linguri faina
8 oua
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Se lasa spanacul la dezgetat intr-o strecuratoare.Se pune uleiul intr-o tigaie care se pune pe foc,apoi ciupercile de toaca cubulete si se pun la calit ,se adauga spanacul scurs si tocat,verdeata tocata marunt si ceapa verde tocata si ea marunt(eu am folosit doar frunzele verzi de la ceapa)se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se lasa pe foc pana scade toata zeama.Se lasa la racit.Separat de amesteca branza de vaci cu 6 oua si 5 linguri de faina,apoi amestecul de branza se incorporeaza in spanacul cu ciuperci.Se omogenizeaza bine.Se ia o forma rotunda (sau puteti folosi ce forma va place)se tapeteaza cu hartie pergament si se toarna amestecul.Deasupra se toarna 2 oua batute bine.Se da la cuptorul preancins la 190gC pana se rumeneste.Se lasa sa se raceasca,apoi se poate servi. Pofta buna.
Premii de la In Bucatarie Cu Tata
Acest premiu este de la In Bucatarie Cu Tata,caruia ii multumesc frumos.La randul meu le ofer lui Medi,Diana si Anastasiei.
Cozonac cu nuca
Timp de preparare+timp de asteptare:2 ore si 45 de minute
Ingrediente:
1kg faina
50g drojdie proaspata
500ml lapte
350g zahar
8 galbenusuri
150g unt
un varf de cutit sare
3 plicuri zahar vanilat
1 lingurita esenta de rom
coaja rasa de la 2 lamai
50g stafide
ulei pentru framantat
Pentru umplutura:
400g nuci macinate
5-6 linguri zahar
2 linguri cacao
150-200ml lapte
2 lingurite esenta de rom
1 plic zahar vanilat
1 lingura pesmet
3-4 albusuri de ou batute spuma tare
Metoda de preparare
Faina se cerne intr-un castron mare.Intr-o cratita se fierbe 250ml lapte cu zaharul,apoi se lasa la racit.Se adauga stafidele,vanilia si coaja de lamaie.Intr-o alta craticioara se pregateste maiaua astfel:se incalzeste restul de lapte,se adauga drojdia si 3 linguri de faina.Se omogenizeaza bine si se lasa la cald sa creasca.Untul se topeste si el,iar galbenusurile se freaca cu sarea.Cand maiaua a crescut,se face o adancitura in faina,se pune maiaua pe care o amestecam putin,se adauga galbenusurile,apoi laptele cald cu zaharul,iar la sfarsit untul topit.Aluatul se framanta pana se optin bule de aer in coca,adaugand cate putin ulei de cate ori este cazul.Se lasa la crescut la cald circa 40-50 de minute.Intre timp pregatim umplutura de nuca.Intr-o cratita se pune nuca,laptele,zaharul,cacaoa si aromele si se lasa pe foc mic pana se amesteca totul bine,se adauga apoi pesmetul,se ia de pe foc si se lasa la racit.Cand este rece se adauga albusurile batute spuma.
Se imparte aluatul in doua bucati egale,se unge masa cu putin ulei.Fiecare bucata de coca se intinde in forma dreptunghiulara.Pe fiecare foaie se intinde ½ din nuca.Se ruleaza se se aseaza in tavile de cozonac tapetate cu hartie pergament.Se lasa la crescut 15 minute,se ung cu ou batut si cine prefera poate presara si putin zahar tos.Se dau apoi la cuptorul preancalzit la 180gC timp de 40-45 de minute.
Ingrediente:
1kg faina
50g drojdie proaspata
500ml lapte
350g zahar
8 galbenusuri
150g unt
un varf de cutit sare
3 plicuri zahar vanilat
1 lingurita esenta de rom
coaja rasa de la 2 lamai
50g stafide
ulei pentru framantat
Pentru umplutura:
400g nuci macinate
5-6 linguri zahar
2 linguri cacao
150-200ml lapte
2 lingurite esenta de rom
1 plic zahar vanilat
1 lingura pesmet
3-4 albusuri de ou batute spuma tare
Metoda de preparare
Faina se cerne intr-un castron mare.Intr-o cratita se fierbe 250ml lapte cu zaharul,apoi se lasa la racit.Se adauga stafidele,vanilia si coaja de lamaie.Intr-o alta craticioara se pregateste maiaua astfel:se incalzeste restul de lapte,se adauga drojdia si 3 linguri de faina.Se omogenizeaza bine si se lasa la cald sa creasca.Untul se topeste si el,iar galbenusurile se freaca cu sarea.Cand maiaua a crescut,se face o adancitura in faina,se pune maiaua pe care o amestecam putin,se adauga galbenusurile,apoi laptele cald cu zaharul,iar la sfarsit untul topit.Aluatul se framanta pana se optin bule de aer in coca,adaugand cate putin ulei de cate ori este cazul.Se lasa la crescut la cald circa 40-50 de minute.Intre timp pregatim umplutura de nuca.Intr-o cratita se pune nuca,laptele,zaharul,cacaoa si aromele si se lasa pe foc mic pana se amesteca totul bine,se adauga apoi pesmetul,se ia de pe foc si se lasa la racit.Cand este rece se adauga albusurile batute spuma.
Se imparte aluatul in doua bucati egale,se unge masa cu putin ulei.Fiecare bucata de coca se intinde in forma dreptunghiulara.Pe fiecare foaie se intinde ½ din nuca.Se ruleaza se se aseaza in tavile de cozonac tapetate cu hartie pergament.Se lasa la crescut 15 minute,se ung cu ou batut si cine prefera poate presara si putin zahar tos.Se dau apoi la cuptorul preancalzit la 180gC timp de 40-45 de minute.
Premiu de la Medi
Acest premiu l-am primit de la Medi,careia ii multumesc mult ca mi l-a oferit si mie.
La randul meu il ofer cu mare drag Mariei Elna.
La randul meu il ofer cu mare drag Mariei Elna.
Premiu de la Maria Elena
Acest premiu l-am primit de la Maria Elena,careia ii multumesc foarte mult ca s-a gandit la mine.
La randul meu il ofer cu mare drag lui Medi si Diana.
La randul meu il ofer cu mare drag lui Medi si Diana.
CIORBA CU PERISOARE DIN PESTE
Pentru perisoare
500g peste (eu am folosit salau proaspat,l-am curatat si dezosat,dar se poate folosi orice fel de peste va place)
2 oua
1 ceapa
1lingura orez
1 lingura patrunjel proaspat tocat
1 lingura pasta de tomate
sare si piper dupa gust
1 lingura faina
Zarzavat pentru ciorba
3 morcovi
2 cepe
1 radacina pastarnac
½ telina radacina
1 cartof
2 ardei grasi,1 rosu si 1 verde
1 lingura orez
3 rosii
1l bors
1 legatura leustean proaspat
Preparare:
Se toaca carnea de peste si se amesteca cu ceapa tocata,oua,orezul,pasta de tomate,verdeata si faina.Se framanta bine.Din acest amestec se formeaza mici perisoare care se tavalesc prin faina sa nu se desfaca la fiert.
Se pune o oala la foc cu 2-3 linguri de ulei si se adauga legumele tocate marunt(mai putin rosiile care se pun la foc dupa ce a fiert zarzavatul) si se lasa sa se caleasca cateva minute,se adauga cam 3-4 l de apa.Cand legumele aproape au fiert se adauga orezul si rosiile date pe razatoare,se potriveste de sare si piper.Apoi adaugam perisoarele(eu am pus si cele 2 capatani de peste in ciorba)se mai lasa sa fiarba 15-20 de minute sa fiarba perisoarele,apoi se adauga borsul si se mai lasa sa fiarba 10 minute,apoi punem leusteanul tocat.
500g peste (eu am folosit salau proaspat,l-am curatat si dezosat,dar se poate folosi orice fel de peste va place)
2 oua
1 ceapa
1lingura orez
1 lingura patrunjel proaspat tocat
1 lingura pasta de tomate
sare si piper dupa gust
1 lingura faina
Zarzavat pentru ciorba
3 morcovi
2 cepe
1 radacina pastarnac
½ telina radacina
1 cartof
2 ardei grasi,1 rosu si 1 verde
1 lingura orez
3 rosii
1l bors
1 legatura leustean proaspat
Preparare:
Se toaca carnea de peste si se amesteca cu ceapa tocata,oua,orezul,pasta de tomate,verdeata si faina.Se framanta bine.Din acest amestec se formeaza mici perisoare care se tavalesc prin faina sa nu se desfaca la fiert.
Se pune o oala la foc cu 2-3 linguri de ulei si se adauga legumele tocate marunt(mai putin rosiile care se pun la foc dupa ce a fiert zarzavatul) si se lasa sa se caleasca cateva minute,se adauga cam 3-4 l de apa.Cand legumele aproape au fiert se adauga orezul si rosiile date pe razatoare,se potriveste de sare si piper.Apoi adaugam perisoarele(eu am pus si cele 2 capatani de peste in ciorba)se mai lasa sa fiarba 15-20 de minute sa fiarba perisoarele,apoi se adauga borsul si se mai lasa sa fiarba 10 minute,apoi punem leusteanul tocat.
SUPA DE PUI CU GALUSTE DE GRIS
Timp de preparare:
1 ora si 40 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
1 pui
3 morcovi
1 pastarnac
1 ceapa
1 ardei gras
1 cartof potrivit
1 telina potrivita
3-4 catei de usturoi
1 legatura patrunjel proaspat tocat
Pentru galusti:
3 oua
sare si piper dupa gust
15 linguri cu gris
Mod de preparare: Se spala puiul si se curata de piele(cine prefera il poate pune cu piele cu tot),se pune intr-o oala de 5 l si se acopera cu apa pana la jumatatea olei.Se lasa sa fiarba cat se formeaza spuma,care se ia cu o spumiera.Apoi se adauga zarzavatul curatat si spalt.Eu am taiat morcovul rondele,telina cuburi,la fel si cartoful.Ceapa se pune intreaga,ardeiul taiat in 2,pastarnacul intreg, iar cateii de usturoi curatati.Se lasa sa fiarba pana legumele sunt aproape gata.Eu scot apoi din supa,ceapa,pastarnacul si ardeiul gras,restul legumelor le las in supa.Intre timp pregatim galustele:
Se separa albusul de galbenusi.Separat se bate albusul spuma,iar galbenusurile se freaca cu sare si piper dupa gust si se adauga altenativ gris si albus,amestecand usor de jos in sus.Se continua pana se termina grisul.Se lasa sa stea 2 minute,apoi se adauga in supa cu ajutorul unei furculite sau linguri.Se adauga putina apa rece si se lasa sa fiarba la foc mic cu un capac deasupra oalei,se adauga de 2-3 ori cate o ceasca de apa rece.Cand galustele sunt moi inseamna ca oprim focul si punem deasupra patrunjel proapat tocat.Cine prefera poate adauga in supa si fidea.Eu am pus putina fidea din faina de orez.Se poate servi alaturi de crutoane de paine prajita.
1 ora si 40 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
1 pui
3 morcovi
1 pastarnac
1 ceapa
1 ardei gras
1 cartof potrivit
1 telina potrivita
3-4 catei de usturoi
1 legatura patrunjel proaspat tocat
Pentru galusti:
3 oua
sare si piper dupa gust
15 linguri cu gris
Mod de preparare: Se spala puiul si se curata de piele(cine prefera il poate pune cu piele cu tot),se pune intr-o oala de 5 l si se acopera cu apa pana la jumatatea olei.Se lasa sa fiarba cat se formeaza spuma,care se ia cu o spumiera.Apoi se adauga zarzavatul curatat si spalt.Eu am taiat morcovul rondele,telina cuburi,la fel si cartoful.Ceapa se pune intreaga,ardeiul taiat in 2,pastarnacul intreg, iar cateii de usturoi curatati.Se lasa sa fiarba pana legumele sunt aproape gata.Eu scot apoi din supa,ceapa,pastarnacul si ardeiul gras,restul legumelor le las in supa.Intre timp pregatim galustele:
Se separa albusul de galbenusi.Separat se bate albusul spuma,iar galbenusurile se freaca cu sare si piper dupa gust si se adauga altenativ gris si albus,amestecand usor de jos in sus.Se continua pana se termina grisul.Se lasa sa stea 2 minute,apoi se adauga in supa cu ajutorul unei furculite sau linguri.Se adauga putina apa rece si se lasa sa fiarba la foc mic cu un capac deasupra oalei,se adauga de 2-3 ori cate o ceasca de apa rece.Cand galustele sunt moi inseamna ca oprim focul si punem deasupra patrunjel proapat tocat.Cine prefera poate adauga in supa si fidea.Eu am pus putina fidea din faina de orez.Se poate servi alaturi de crutoane de paine prajita.
Ciorba de perisoare din carne de manzat
Ingrediente:
Pentru perisoare:
600g carne tocata de manzat
2 oua
1 ceapa
1lingura orez
1 lingura patrunjel proaspat tocat
1 lingura pasta de tomate
sare si piper dupa gust
1 lingura faina
Zarzavat pentru ciorba
3 morcovi
2 cepe
1 radacina pastarnac
½ telina radacina
1 cartof
2 ardei grasi,1 rosu si 1 verde
1 lingura orez
3 rosii
1l bors
1 legatura leustean proaspat
1/2 lingurita tarhon proaspat sau uscat
Mod de preparare: Se toaca carnea si se amesteca cu ceapa tocata, oua, orezul, pasta de tomate, verdeata si faina. Se framanta bine. Din acest amestec se formeaza mici perisoare care se tavalesc prin faina sa nu se desfaca la fiert.Se pune o oala la foc cu 2-3 linguri de ulei si se adauga legumele tocate marunt (mai putin rosiile care se pun la foc dupa ce a fiert zarzavatul) si se lasa sa se caleasca cateva minute, se adauga cam 3-4 l de apa. Cand legumele aproape au fiert se adauga orezul si rosiile date pe razatoare, se potriveste de sare si piper. Apoi adaugam perisoarele, se mai lasa sa fiarba 20-30 de minute sa fiarba perisoarele, apoi se adauga borsul si se mai lasa sa fiarba 10 minute, apoi punem leusteanul tocat si tarhonul. Cine doreste poate adauga si zdrente de ou. Se serveste cu smantana.
Pentru perisoare:
600g carne tocata de manzat
2 oua
1 ceapa
1lingura orez
1 lingura patrunjel proaspat tocat
1 lingura pasta de tomate
sare si piper dupa gust
1 lingura faina
Zarzavat pentru ciorba
3 morcovi
2 cepe
1 radacina pastarnac
½ telina radacina
1 cartof
2 ardei grasi,1 rosu si 1 verde
1 lingura orez
3 rosii
1l bors
1 legatura leustean proaspat
1/2 lingurita tarhon proaspat sau uscat
Mod de preparare: Se toaca carnea si se amesteca cu ceapa tocata, oua, orezul, pasta de tomate, verdeata si faina. Se framanta bine. Din acest amestec se formeaza mici perisoare care se tavalesc prin faina sa nu se desfaca la fiert.Se pune o oala la foc cu 2-3 linguri de ulei si se adauga legumele tocate marunt (mai putin rosiile care se pun la foc dupa ce a fiert zarzavatul) si se lasa sa se caleasca cateva minute, se adauga cam 3-4 l de apa. Cand legumele aproape au fiert se adauga orezul si rosiile date pe razatoare, se potriveste de sare si piper. Apoi adaugam perisoarele, se mai lasa sa fiarba 20-30 de minute sa fiarba perisoarele, apoi se adauga borsul si se mai lasa sa fiarba 10 minute, apoi punem leusteanul tocat si tarhonul. Cine doreste poate adauga si zdrente de ou. Se serveste cu smantana.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)