APERITIV DIN ROSII PENTRU MICUL DEJUN






Ingrediente:
Pentru 4 portii

4 rosii carnoase si rotunde
4 oua
sare si piper dupa gust
busuioc proaspat tocat(cateva frunze)
cateva fire oregano prospat tocat
cateva fire de patrunjel proaspat tocat
4 lingurite cascaval ras

Mod de preparare:
De la fiecare rosie se taie cu atentie capacelul.Se scoate miezul cu o lingurita,scobind cu grija sa nu le rupem.Se condimenteaza cu sare si piper in interior dupa gust,si se lasa cu gura in jos pentru 5 minute,sa se scurga surplusul se zeama.Se incinge cuptorul la 180gC.
Apoi in fiecare rosie se sparge cate un ou.Rosiile astfel umplute se aseaza intr-o tava de yena si se dau la cuptor pentru 15 minute,se scot si se adauga pe fiecare rosie cate o ligurita de cascaval ras si se acopera cu capacelul(puteti folosi orice fel de branza va place),se mai dau la cuptor pentru 5 minute sa se topeasca cascavalul.Se servesc cu verdeata proaspat tocata pe deasupra.Folositi orice va place,inclusiv frunze de ceapa verde.

3 comentarii:

  1. Splendidă idee de mic dejun. Am s-o fur şi eu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai observat? A venit Toamna, afara ,in blogosfera si mai ales in Dulcea Romanie.Si nu asa cu traista goala ci cu o noua provocare " nuci si usturoi" :)Te astept sa ni te alaturi :)

    RăspundețiȘtergere