PASTRAV LA GRATAR CU LEGUME SI PREZ






Timp de preparare:
1 ora si 10 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
3 buc pastrav proaspat
1 lamaie-zeama
sare si piper dupa gust
400g ciuperci asotrate
2 morcovi
1 dovlecel mic
1 ardei gras
ulei pentru calit
1 lingurita miere
cus-cus

Mod de preparare:
Pastavul se curata si se spala bine.Apoi se scoate fileul.Se taie capul si cu un cutit bine ascutit,se taie pe lungime(de la coada spre cap)Se obtin fileurile.
Se pune pe foc gratarul se unge cu putin ulei si cand este bine incins se aseaza pestele stropit cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Se lasa sa se faca bine pe ambele parti.Cate 4-5 minute se tine la foc.
Legumele se curata si se spala.
Ciupercile se taie felii si se calesc putin la foc iute intr-o tigaie tip woc.Se scot si se tin la cald.Apoi morcovii se taie pe lungime in felii subtiri,la fel si dovlecelul,se calesc impreuna cu putin ulei si o lingurita de miere tot la foc iute,apoi se adauga ardeiul gras taiat julien si se mai tin pe foc maxim 3 minute.
Cus-cusul se pregateste conform instructiunilor de pe pachet.
Se aseaja pestele pe farfurie alaturi de garnitura

3 comentarii:

  1. Parca spuneai ca nu iti place pestele. :)
    Arata de milioane. Felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu personal nu ma dau in vant dupa el,dar ai mei mananca mult peste,si atunci il pregatesc cu mare placere pentru ei.
    Multumesc frumos de aprecieri,Doina.

    RăspundețiȘtergere
  3. Păstrăv? Ăsta-i peştele ce-mi place cel mai mult! Bun la grătar!

    RăspundețiȘtergere