RASFAT CU CIOCOLATA




Timp de preparare:
2 ore si 50 minute (complexitate redusa

140 g ciocolata neagra
140 g unt
1 plic zahar vanilat
putina esenta de rom
o priza sare
coaja rasa de portocala
5 oua
100 g faina
100 g zahar
3 linguri zahar

Pentru crema

250ml frisca lichida

200 g ciocolata neagra

50 g zahar

1 lingura rasa de nes

100ml frisca lichida

arome dupa preferinta

visine din visinata (sau compot)
Pentru ornat

glazura de ciocolata

visine

frisca
Glazura

300 g ciocolata amaruie

150 ml frisca lichida

50 g unt
Mod de preparare:
Mai intai pregatim crema, deoarece necesita timp de racire.

Ciocolata rupta se amesteca cu frisca, zaharul, nesul, coaja de portocala si rom dupa gust. Se pune pe foc pana se topeste ciocolata, dar cu atentie sa nu fiarba. Se lasa la rece pentru 2 ore, apoi se bate bine cu mixerul la vireza mare. 100 ml frisca se bate bine, apoi se adauga in crema usor de sus in jos. Se lasa la rece.
Pregatire blat:

Ciocolata si untul se pun la topit, dar atentie sa nu fiarba. Galbenusurile se freaca bine cu 100 g zahar, vanilie si o priza de sare. Crema de unt se toarna usor peste galbenusuri, se adauga faina, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare cu cele 3 linguri de zahar. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda tapetata cu hartie pergament, si se baga in cuptorul preancalzit la 180 g C pentru 25 - 30 de minute. Se lasa la racit. Se aseaza blatul pe un platou, se pune crema deasupra,apoi se aseaza visinile, carora le-am scos samburii (puteti folosi ce fructe din compot va plac).
Se lasa la frigider pana pregatim glazura:

Ciocolata se rupe se adauga frisca si untul si se pune la foc pana ciocolata s-a topit. Se lasa sa se raceasca putin apoi se toarna peste tort.

Un comentariu:

  1. Tu ştii de câte ori am scris un comentariu la răsfăţul tău? Bine că ai rezolvat problema.
    Arată super şi prevăd un gust nemaipomenit. Să mă chemi cand mai faci!

    RăspundețiȘtergere