Guguluf cu cacao si ciocolata

Timp de preparare:


1 ora si 10 minute (complexitate redusa)



Ingrediente:

250g unt

250g zahar

6 oua

500g faina

1 plic praf de copt

2 plicuri zahar vanilat

0 priza sare

Coaja rasa de la o lamiae

75ml lapte dulce

2 linguri stafide

2 linguri prtocale confiate taiate cubulete(sau ce va place)

2 lingurite cacao

1 forma de guguluf

Pentru uns forma:

1 lingura unt

2 linguri pesmet



Mod de preparare: Se freaca bine untul cu zaharul,vanilia si priza de sare,pana devine o crema spumoasa.Apoi se adauga pe rand cele 6 galbenusuri,amestecand bine dupa fiecare.Se adauga laptele,coaja de lamiae,stafidele si portocalele.Se omogenizeaza bine compozitia,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt,iar la sfarsit albusurile batue spuma tare.Totul se amesteca usor de jos in sus.Se unge forma de guguluf cu unt foarte bine peste tot,apoi se tapateaza cu pesmet.Se toarna trei sferturi din compozitie in forma,iar in restul ramas se adauga cacaoa si se amesteca si se toarna peste crema alba.Cu ajutorul unui bat de frigaruie se fac forme circulare.Se baga prajitura la cuptorul preancalzit la 180gC,pentru 50 de minute.Se incearca cu o scobitoare daca este gata.Se rastoarna pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra,sau se gazureaza cu ciocolata topita.

3 comentarii:

  1. Multumesc ca m-ai inclus intre prieteni tai. Eu cam tarziu am realizat de acest schimb frumos de retete prin bloguri.
    Guluful tau arata minunat. Sanda

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bun guguluful tau!
    Folositoare tavi ai primit la concurs!

    RăspundețiȘtergere