Papricas din carne de manzat

1 ora si 45 minute (complexitate redusa)




Ingrediente:

500g carne de manzat

2 cepe rosii mai mari

1 ardei gras rosu

1 lingura boia dulce

3 rosii

2 linguri pasta de tomate

4 catei usturoi

100ml smantana de gatit de la Milli

2 linguri ulei

sare, piper

Pentru galusti:

2 oua

2 linguri ulei

1 lingurita unt

100ml apa

200 gr faina

sare dupa gust



Mod de preparare: Se toaca ceapa si se caleste in ulei pana se inmoaie.

Se adauga carnea de manzat taiata cubulete si se lasa sa se rumenesc, cat sa-si schimbe culoarea. Presarati carnea cu putina sare si piper. Adaugam boiaua si stingem cu 2 cani de apa/supa. Adaugam usturoiul tocat,ardeiu si sosiile date pe razatoare. Punem capacul la cratita si lasam la fiert 50 minute. Le mai amestecam din cand in cand.

La sfarsit adaugam pasta de tomate si smantana si amestecam. Mai lasam 1 minut la fiert.

Pregatire galusti:

Se bat 2 oua cu sare si lingurita de unt,se adauga 100 ml apa si apoi faina pana se obtine un aluat moale dar consistent, apoi am adaugat uleiul.

Se pune la fiert o oala plina cu apa cu 1 lingurita sare,aluatul se pune intr-o punga de plasic si se taie un colt mic la punga.Se dau drumul in apa la mici bucatele de aluat.(cine are instrumentul special il poate folosi, galuscutele cad prin gaurile instrumentului in apa), se lasa sa dea cateva clocote, cand se ridica la suprafata,sunt gata.

Se scot cu o paleta din apa, scurgandu-se bine si apoi se pun in gulas sa absoarba sosul.

Cine doreste mai picant,poate pune si boia iute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu